1 min. čitanja

Obilježen Dan roda Protuzračne obrane i obljetnica Pukovnije PZO

Obilježen Dan roda Protuzračne obrane i obljetnica Pukovnije PZO
Foto: MORH

ZEMUNIK – U sklopu obilježavanja roda protuzračne obrane Hrvatske vojske te dana Pukovnije protuzračne obrane  Hrvatske kopnene vojske, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku održano je svečano postrojavanje Pukovnije protuzračne obrane.

Svečanost je održana u skladu s epidemiološkim mjerama sigurnosti, zaštite i preporukama HZJZ.

Svečanom postrojavanju nazočili su zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane brigadir Alen Šimunić, načelnik stožera Pukovnije protuzračne obrane pukovnik Drago Vujević i prvi dočasnik Pukovnije časnički namjesnik Marijan Sapunar te ostali pripadnici Pukovnije.

Paljenjem svijeća u spomen-parku Pukovnije protuzračne obrane odana je počast svim umrlim pripadnicima protuzračne obrane kao i svim  hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane brigadir Alen Šimunić čestitao je svim vojnicima, dočasnicima, časnicima, državnim službenicima i namještenicima Dan roda protuzračne obrane i 13. godišnjicu osnutka i djelovanja Pukovnije protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske.

Zapovjednik Šimunić istaknuo je kako je trajna zadaća svih pripadnika Pukovnije budnost i spremnost na sve izazove koji se stave pred njih. Također, naglasio je potrebu za nastavkom kontinuirane obuke i opremanja postrojbe kao preduvjetom uspješnog izvršavanja dodijeljenih zadaća, osvrnuvši se tako na najstariju vježbu Hrvatske vojske, gađanja ciljeva u zračnom prostoru postrojbi protuzračne obrane Hrvatske vojske.

Tijekom svečanog postroja zapovjednik Pukovnije uručio je pohvale i nagrade te se zahvalio svim pripadnicima Pukovnije na nesebičnom trudu i zalaganju, na njihovom odricanju i požrtvovnosti, na uzornom radu i časnoj službi te doprinosu razvoju postrojbe.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.