VOZAČI, OPREZ! Na širem području Rijeke i Krka čak 11 sudara s divljači na cesti!

Foto: Pixabay / Ilustracija

KRK – Proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 11 sudara sa životinjama na cesti. Na području Kostrene, Kraljevice, zatim Rijeke, Viškova i Vrbovskog vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na širem području Viškova je evidentiran i sudar autobusa sa srnećom divljači .

Sudara sa životinjama je bilo i na području otoka Krka i Matulja gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila, dok je na širem području Novog Vinodolskog jelen istrčao na kolnik i udario u osobno  vozilo. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 43 000 kuna.

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima,  te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači. Napominjemo  da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

I.B.

Vaš komentar