2 min. čitanja

Butković na gradilištu Pelješkog mosta: “Ovaj projekt uspješno ide svome kraju!”

Butković na gradilištu Pelješkog mosta: “Ovaj projekt uspješno ide svome kraju!”
Foto: DNŽ

KOMARNA – Pri obilasku gradilišta Pelješkog ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković se uvjerio u trenutnu dinamiku radova i izrazio uvjerenje da će sve biti gotovo na vrijeme.

– Pogledali smo na samom moru kako napreduju radovi na prvoj fazi projekta, izgradnji samog mosta. Radi se na okrupnjavanju čelične konstrukcije i betoniranju središnjeg pilona i to ide jako dobro usprkos koroni i određenim problemima koji su, vjerujem, iza nas. Ovaj projekt ide svome kraju, uspješnom dinamikom. Nakon obilaska smo održali operativni sastanak sa svim izvođačima svih faza ovoga projekta, znači mosta i pristupnih cesta, upoznali se s dinamikom izvođenja radova na pristupnim cestama. To sve skupa ide jako dobro, neki izvođači su i ispred roka – rekao je ministar Oleg Butković.

Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Pelješki most geostrateški projekt najviše važnosti, i to ne samo za našu županiju već i za cijelu Hrvatsku.

– Pelješkim mostom spajamo hrvatski teritorij, ali značaj ovog projekta je tim veći i što se Pelješkim mostom spaja i teritorij Europske unije. Izgradnja Pelješkog mosta potaknut će daljnji gospodarski razvoj na Pelješcu i našim otocima, ali i u Dubrovniku kao županijskom središtu i ovaj projekt je nama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od prevelike važnosti. Kao što smo danas imali prilike i vidjeti, radi se o vrlo zahtjevnom projektu, jednom od najvećih takve vrste u Hrvatskoj, a mi smo doista zadovoljni kako Vlada i Hrvatske ceste vode projekt, imali smo se danas prilike tijekom obilaska uvjeriti i u dinamiku radova i vjerujemo da će sve u roku biti završeno – kazao je među ostalim župan Dobroslavić.

Foto: DNŽ

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hoćemo li već krajem iduće godine automobilom preko Pelješkog mosta?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.