1 min. čitanja

Grad Pula nastavlja čistiti ilegalna odlagališta otpada

Grad Pula nastavlja čistiti ilegalna odlagališta otpada
Foto: Grad Pula

PULA – Grad Pula putem gradskog trgovačkog društva Pula Herculanea nastavlja s čišćenjem i sanacijom prepoznatih lokaliteta ilegalnih odlagališta otpada kako bi se doprinijelo zaštiti prirode te stvorila estetski prihvatljiva slika grada.

Tako je jučer od pretežito građevinskog otpada sanirana zona Valelunge. Odvezeno je 8 kubika odbačenog granja, 3 kubika glomaznog otpada i 40-ak kubika građevinskog otpada. Slijedi čišćenje najvećeg detektiranog odlagališta ilegalnog otpada, opet u dijelu zone Valelunga, a zatim će se sanirati zona Hidrobaze i okolice Štinjana.

Podsjetimo, do sada je akcijom čišćenja odnesen sa ilegalnog odlagališta otpada u zoni Monte Gira glomazni, građevinski i komunalni otpad u ukupnoj količini od 15 kubika. Zatim je u organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Hrvatskog Crvenog križa dvadeset i petu godinu za redom održana eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja na području uvale Zonchi. Akcijom čišćenja podmorja sakupljeno je 10 kubika otpada iz podmorja i obližnjih zelenih površina uz obalno područje. Usporedo s akcijom čišćenja uvale Zonchi, Pula Herculanea nastavila je i sa aktivnostima čišćenja ilegalnih odlagališta otpada na području Valelunge, točnije cestice prema Mandraču.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PULA – Očišćenja uvala Zonchi te dio zone Valelunga, prikupljeno čak 10 kubika otpada!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.