Obavijest korisnicima otočne iskaznice: “Zloupotrebom je možete deaktivirati na 6 mjeseci!”

Foto: Facebook / AZOLP / Pixabay

Unatoč silnim upozorenjima, čini se da se povlaštena otočna iskaznica za prijevoz putnika i dalje zloupotrebljava. Stoga je Agencija za obalni linijski promet uputila novu obavijest za korisnike.

Otočna iskaznica za povlašteni prijevoz putnika izdaje se na ime te je ista neprenosiva. Povlasticu, odnosno povlaštenu putnu kartu izdanu otočnom iskaznicom za putovanje može koristiti isključivo i jedino korisnik otočne iskaznice.Korisnik je prilikom ukrcaja dužan na zahtjev djelatnika brodara na uvid dati otočnu iskaznicu kojom je ishodovao povlaštenu putnu kartu za putovanje.

Tijekom putovanja korisnik je dužan posjedovati važeću otočnu iskaznicu za povlaštenu putnu kartu kojom je ista izdana.

Svako korištenje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz putnika i vozila, odnosno korištenje povlaštene putne karte koja se ne bude koristila u skladu s prethodno navedenim smatra se zloupotrebom.

U slučaju utvrđene zloupotrebe otočne iskaznice korisniku će se ista rješenjem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture deaktivirati na razdoblje od 6 mjeseci, a u slučaju ponovljene zloupotrebe i trajno oduzeti prava korisnika na povlašteni prijevoz.

Sve dodatne informacije vezano uz prava na povlašteni prijevoz ili uz otočnu iskaznicu možete dobiti u Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

I.B.