Splitski gradonačelnik primio veleposlanika Italije

Foto: Grad Split

SPLIT – Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj Pierfrancesca Sacca. Uz veleposlanika Saccoa, na prijemu u gradskoj upravi bili su i Davide Bradanini, generalni konzul Republike Italije u Rijeci te Maja Medić, počasna konzulica Republike Italije u Splitu.

Uz riječi dobrodošlice i presjek dosadašnjih odnosa među dvjema zemljama i gradovima, od kojih Split, podsjetimo, ima formalan prijateljski status s Anconom, ali i plodonosnu suradnju s Pescarom te drugim gradovima na zapadnoj obali Jadrana putem Foruma jadransko-jonskih gradova, gradonačelnik Krstulović Opara izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje suradnje te želju za daljnjim unaprjeđenjem odnosa na nivoima lokalnih samouprava kroz realizaciju zajedničkih projekata od gospodarskog i društvenog značaja.

– Zadovoljstvo mi je da sam kroz ovaj mandat učvrstio prijateljske odnose s prijateljskim gradovima u Italiji te u susretima s kolegama gradonačelnicima Venecije i Firenze izmijenio mnoga značajna iskustva koja obzirom na sličnosti naših gradova i mogu dati odgovore na zajedničke izazove, kako komunalne tako i gospodarske. Radimo i radit ćemo osobito na pitanju povezivanja dviju obala Jadranskog mora te usuglašavati korake za daljnju prekograničnu suradnju i zajednički nastup prema trećim zemljama, poglavito sa BIH kao prirodnim zaleđem – kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Prenijevši oduševljenje ljepotama Splita veleposlanik Sacco je kazao kako će prijateljstvo Splita s Italijom biti bitan faktor u ponovnom pokretanju velikog prijateljstva između Italije i Hrvatske.

– U ovim teškim vremenima suradnja i blizina Splita i Splitsko-dalmatinske županije s lijepim i važnim talijanskom regijama kao što su Marche, Veneto i Abruzzo propulzivan je faktor zajedništva s kojim ćemo biti sposobni obnoviti naše ekonomije, na korist lokalnih zajednica i naših građana poručio je veleposlanik Pierfrancesco Sacco.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Miro Bulj napao Plenkovićevu Vladu: “Odbili ste proglašenje gospodarskog pojasa da se dodvorite Italiji!”

Talijani najavljuju proglašenje ekskluzivne ekonomske zone, odnosno isključivi gospodarski pojas