1 min. čitanja

TENISICE S IMENOM JUGOPLASTIKE Svjetski brand se odužio košarkaškim majstorima s mora

TENISICE S IMENOM JUGOPLASTIKE Svjetski brand se odužio košarkaškim majstorima s mora
Foto: Screenshot / Youtube / Instagram

SPLIT – Svjetski proizvođač sportske opreme Adidas pripremio je sportsku obuću, točnije tenisice ili patike u znak poštovanje prema košarkaškom klubu Jugoplastika kao nositelju kvalitete Europske košarke krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina kada su Splićani bili tri puta prvaci Europe.

Ekskluzivna verzija Adidas Forum High slavi, kako navode u svojoj objavi, nepogrešivu košarkašku kulturu Balkana! Svjetski poznati dućan svih vrhunskih sportskih marki, kojeg možete pronaći na Instagramu najavljuje ekskluzivu za buduće vlasnike ovih tenisica, kojih vjerojatno ima u ograničenom broju.

Suradnja osamdesetih

Upravo je tvornica Jugoplastike osamdesetih godina za tvornicu Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi godišnje. I to se prodavalo na istočnom i zapadnom europskom tržištu.

Tijekom 1990. godine prodali su proizvode u vrijednosti 350 milijuna dolara. Jugoplastika je ulagala i u lokalnu zajednicu, a najsvjetliji primjer bio je splitski Košarkaški klub, koji je zahvaljujući financiranju te tvrtke uspio osvojiti tri naslova prvaka krajem 1980-ih i početkom 1990-ih.

Foto: Instagram

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.