1 min. čitanja

Rumunj u Poreču provalio u dvije jahte, samo 4 dana nakon pokušaja provale u Umagu

Rumunj u Poreču provalio u dvije jahte, samo 4 dana nakon pokušaja provale u Umagu
Foto: Boris Kačan

POREČ – Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teška krađa (u pokušaju), porečka je policija jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske privela 48-godišnjeg rumunjskog državljanina. Napravio je to drugi put u tjedan dana.

Muškarca se sumnjiči  da je u noći sa 17. na 18. studenoga između 1.30 i 2.15 sati, u marini u Turističkoj ulici u Poreču, provalio u dvije jahte, no budući da ga je u počinjenju kaznenog djela zatekao zaštitar, nije uspio ništa otuđiti. Materijalna šteta, koja je nastala njemačkom i slovenskom državljaninu, za zasada nije utvrđena.

Podsjetimo, prije samo četiri dana 48-godišnji rumunjski državljanin je pokušao provaliti u jahtu 45-godišnje slovenske državljanke, kojoj je počinio materijalnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske i nakon puštanja, ponovio je nedjelo, no ovaj put u Poreču.

– Radi se o istoj osobi. Jučer je u 21.00 sat zaprimljen u pritvorsku jedinicu PU Istarske, a trenutno se obrađuje. – potvrdila je to za Morski HR Nataša Rogić iz PU Istarske.

Neslužbeno doznajemo da je prilikom prethodnog pokušaja provale na području Umaga također pritvoren i priveden u Općinskom državno odvjetništvo u Pazinu gdje je nakon ispitivanja pušten. U oba slučaja ga je zaštitar uhvatio na djelu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Rumunj u Umagu pokušao provaliti u jahtu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.