2 min. čitanja

VIRUS STIGAO NA LASTOVO Otočani krive Jadroliniju, a lokalni stožer s novinarima ne želi razgovarati

VIRUS STIGAO NA LASTOVO Otočani krive Jadroliniju, a lokalni stožer s novinarima ne želi razgovarati
Foto: Wikimedia

LASTOVO – Na Lastovu su zabilježeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom. Danima se taj otok u medijima prezentirao kao korona-free zona, a onda se, u izvješće stožera Dubrovačko-neretvanske županije upisalo dvoje oboljelih.

Načelnica lokalnog stožera Margaret Hropić novinarki 24 sata nije željela odgovarati na pitanja.

– Molim novinare da nas puste na miru. To je želja Stožera. Svim redakcijama koje su zvale rekla sam tako. Glupo vam je uopće išta pisat. Nađite neku drugu temu. Zaobiđite nas. Suzdržite se komentiranja koronavirusa i našeg otoka – poručila je načelnica stožera i uputila na izvješća Nacionalnog stožera.

Upitana je i koja je onda svrha njenog, lokalnog stožera? Posebno ako ne žele komunicirati s javnošću onda kad zabilježe prve slučajeve virusa?

– Molim vas da nas zaobiđete, pišite nešto drugo – naređivala je Hropić.

Ni s mještanima nije bilo lako. Mahom su govorili kako je to malo mjesto i da im nije svejedno izlaziti u javnost pod imenom i prezimenom.

Ali još prije nego su se u srijedu u izvješću županijskog Stožera pojavili prvi oboljeli Lastovčani, stigla je informacija da zaraženih ima, ali da se o tome ne izvještava.

– I Lastovo je izgubilo “nevinost”. Pitanje je kad će to javno priznat. Hvala Jadroliniji što ne j*** maske. I prekoputa, u Blatu na Korčuli, putnici što dođe iz Splita budu pozitivni – glasila je poruka.

Na problem s nenošenjem maski na trajektu požalilo se više otočana, piše 24 sata.

– Maske su obavezne, međutim svjesni smo da se određeni broj putnika toga ne pridržava. Molimo sve naše putnike da poštuju propisane mjere Kriznog stožera, jer čuvajući sebe čuvaju i našu posadu – odgovaraju iz Jadrolinije dodajući da se od početka pridržavaju mjera Nacionalnog stožera.

– Na svim vidljivim mjestima su putnicima postavljene obavijesti o preporukama stožera za sprječavanje širenja virusa. Putnici se upozoravanju na nošenje maski i držanje udaljenosti već kod kupnje karata od strane naših djelatnika u agencijama. Također, svim putnicima preporučujemo korištenje online kupnju karata – poručuju iz Jadrolinije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.