Obnovljena operativna riva u luci Punat

Foto: ŽLU Krk

PUNAT – Povodom obilježavanja Dana Općine Punat svečano je, simboličnim rezanjem vrpce, otvorena nova operativna riva u luci Punat. Zajednički je to projekt Primorsko-goranske županije, Županijske lučke uprave Krk i same Općine, ukupne vrijednosti 12,3 milijuna kuna.

Župan Zlatko Komadina rekao je kako je impozantna, 90 metar duga riva, najbolji poklon za današnju svečanost.

– Primorsko-goranska županija je zajedno s Županijskom lučkom upravom Krk u ovu investiciju uložila 10 milijuna kuna, a gotovo 300 milijuna kuna vrijedni su aktualni projekti ulaganja u rive, luke i lukobrane praktički u svakom otočnom i obalnom mjestu u našoj Županiji. Time na najbolji način vraćamo građanima njihov novac, ulaganjem u projekte na korist mještana ali i turizma naše obale i otoka. – kazao je župan.

Luka Punat je projekt u kojem su zajedničkim snagama uložena znatna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju luke, Obala 2.1. s gatom K.

Foto: PGŽ

Radi se o 1. fazi projekta koji rješava operativnu obalu za turističke brodove.

Ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 12,3 milijuna kuna, a u tijeku je priprema potrebne dokumentacije za ishođenje uporabne dozvole.

– Ovaj projekt u Puntu ujedno je i primjer dobre suradnje s Općinom – rekao je Komadina.

Foto: ŽLU Krk

Načelnik Općine Marinko Žic potvrdio je da je ovo veliki iskorak za luku Punat te zahvalio Županiji na podršci.

Prema riječima ravnatelja Županijske lučke uprave Krk Gorana Lajnerta radovi na rekonstrukciji i proširenju luke Punat započeli su u listopadu prošle godine.

Projektom je uređena operativna obala za privez turističkih brodova. Na novom su gatu postavljeni priključci/ormarići za struju, zadržane su i ponovno postavljene tradicionalne stare bitve, a nakon obnove, vraćeno je i postojeće lučko svjetlo.

D.G.