1 min. čitanja

Prodaju se dvije nerentabilne nekretnine propalog Uljanik Brodogradilišta

Prodaju se dvije nerentabilne nekretnine propalog Uljanik Brodogradilišta
Photo: Uljanik PR

PAZIN/PULA – Trgovački sud u Pazinu je krajem prošlog tjedna formalizirao dokapitalizaciju tvrtke Uljanik brodogradnja 1856. Uz Uljanik d.d. u stečaju koji je unosom svoje imovine s kojom se računa u procesu pokušaja oživljavanja brodogradnje u pulskom škveru još od lipnja upisan među osnivače, odnosno članove Društva, od prošlog petka je to i službeno i Uljanik brodogradilište u stečaju, piše Glas Istre.

Temeljni kapital Uljanik brodogradnje 1856 dokapitalizacijom je uvećan za više od 131 milijuna kuna, odnosno sad iznosi 136,4 milijuna.

Radi se, podsjetimo, radnim strojevima, vozilima, postrojenjima, uređajima i raznoj inventarnoj opremi koji su imovina Brodogradilišta u stečaju i nisu bili opterećeni hipotekama.

Oprema je to s kojom se računalo od početka priče o eventualnom oživljavanju brodogradnje i bez koje taj proces jednostavno nije izvediv, no dokapitalizacija je bitna i iz jednog drugog razloga.

Naime, povećanjem temeljnog kapitala Uljanik Brodogradnja 1856. raspolaže kolateralom kojim, uz jamstva Vlade, može realizirati kredit od 32,5 milijuna kuna koji je namijenjen pokretanju proizvodnje.

Međutim, nije sva imovina propalog Uljanik Brodogradilišta perspektivna u tom pokušaju restarta pulske brodogradnje, a Skupština vjerovnika još u lipnju donijela je odluku o njezinoj prodaji.

Radi se o nekretninama koje su u vlasništvu Uljanik Brodogradilišta, a izvan su obuhvata pomorskog dobra i nisu nužne za proces oživljavanja brodograđevnih djelatnosti.

Prihvaćen je prijedlog stečajnog upravitelja Lorisa Raka da se nekretnine unovče putem dražbe, a početkom ovog tjedna ona je i oglašena, te će se održati 22. i 23. prosinca u sjedištu firme na adresi Flaciusova 1.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.