Foto: HCK

Ministarstvo unutarnjih poslova apelira na građane da ne idu u Sisak i Petrinju. “Bez obzira na vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom”, stoji u apelu MUP-a.

Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive  operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava možete pronaći OVDJE.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako pomoći Petrinji i Sisku? Evo odgovora…

Vatrogasci iz Supetra pojasnili građanima: “Kako izbjeći odmaganje pomaganjem?”

Šef splitskog HGSS-a s pogođenog područja: “Volonteri, ne dolazite bez organizacije!”