Foto: Daniel Pavlinović / Ilustracija

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova, osobito poslijepodne i navečer. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito.  Ako snijeg tijekom vikenda u nizinama slučajno i izostane – pad temperature na kopnu je siguran, kao i na Jadranu ponegdje jaka bura, na sjevernom dijelu i olujna.

Za danas prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju umjereno i pretežno oblačno vrijeme s kišom koja će u drugom dijelu dana ponegdje biti i obilnija, a mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača.

Navečer kiša u sjevernim kopnenim područjima, a mogući su ponegdje i susnježica i snijeg. Vjetar u gorju, krajem dana i na istoku i sjeveru mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i uz njega, pri čemu oborine u Dalmaciji mogu biti i obilnije. U Gorskom kotaru i Lici povremeno će biti susnježice i snijega. Od sredine dana se očekuje smanjenje naoblake uz sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu većinom slab pa će ujutro mjestimice biti magle. Na Jadranu umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na jugu jako i olujno jugo i južni vjetar, u postupnom slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu do 6 do 10. Najviša dnevna od 2 do 6, na Jadranu od 9 do 13 °C.

U četvrtak djelomično razvedravanje, samo ponegdje uz malo kiše, koje mjestimice može biti i u petak. U srijedu će jugo okrenuti na južni vjetar, a zatim i jugozapadni, koji će potkraj dana oslabjeti. U četvrtak slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u petak bura, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.