Predsjednik Milanović i načelnik stožera Hranj cijepili se protiv Covida-19, cijepi se i 10 ministara

Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, na Pantovčaku je primio cjepivo protiv covida-19.

Uz predsjednika Republike, cijepio se i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, Robert Hranj.

Nakon cijepljenja, Milanović je pozvao sve koji žele, ali i one koji ne žele, da se cijepe, prenosi N1.

– To nije napravljeno napamet, to je vrlo ozbiljan proces verifikacije i ono sigurno pomaže i mislim da u ovom trenutku, a mislim da taj trenutak nije daleko, bude veća ponuda od potražnje, bude više cjepiva nego onih koji se žele cijepiti, bude točka preokreta. Ljudi, cijepite se. To je bolje nego razboljet se – rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Uz predsjednika Republike, cijepio se i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, Robert Hranj

– Nisam propovjednik, samo sam ljudima rekao da budu oprezni – rekao je Milanović, komentirajući svoju raniju izjavu u kojoj je uspoređivao koronavirus s karijesom.

– To nije imalo nikakve veze s cijepljenjem – dodao je.

– Onoga trena kad u sistemu dobrovoljnog cijepljenja više ne bude ljudi, tog trenutka moje pitanje glasi – vraćamo li se u nekakav normalan život? Jer onaj tko se svjesno odlučio necijepiti, preuzima odgovornost za svoje zdravlje. Sustav će biti rasterećeniji, kad se cijepe ljudi koji su u najvećem riziku – rekao je Milanović.

Uoči sjednice Vlade cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

D.G.