1 min. čitanja

Rotacija časnika HRM-a u operaciji EU NAVFOR MED – IRINI

Rotacija časnika HRM-a u operaciji EU NAVFOR MED – IRINI
FOTO: MORH/M.Čobanović

Poručnik bojnog broda Ante Uljević preuzeo je dužnost od kapetana korvete Božena Lukšića u Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru EU NAVFOR MED – IRINI

Na dužnosti stožernog časnika u Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI“ u Rimu, Talijanska Republika, u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. godine provedena je još jedna redovna rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

Pripadnik Flote HRM-a poručnik bojnog broda Ante Uljević preuzeo je dužnost od kapetana korvete Božena Lukšića.

Poručnika bojnog broda Uljevića pred odlazak u operaciju primio je načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić, koji je tom prigodom istaknuo:

– S obzirom na vaša znanja i sposobnosti, a posebno na iskustvo koje ste stekli u prethodnim misijama, vjerujem da ćete svoje zadaće profesionalno, predano i uspješno odraditi. Želim vam puno uspjeha u ovom profesionalnom izazovu i siguran povratak u domovinu.

FOTO: OJI HRM

Ante Uljević rođen je 8. listopada 1983. godine. Pomorski fakultet završio je u Splitu, u zvanju diplomiranog inženjera pomorskog prometa, smjer nautika. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2008. godine. U misiju odlazi sa dužnosti zapovjednika broda raketne topovnjače RTOP-42 “Dubrovnik“.

Poručniku bojnog broda Uljeviću ovo je četvrto sudjelovanje u međunarodnim misijama potpore miru, nakon što je na dužnosti zapovjednika broda triput sudjelovao u operaciji „Sea Guardian“ u Sredozemlju. Oženjen je i otac dvoje djece.

Operacija “IRINI“ nastavak je „EU NAVFOR MED – SOPHIA“ u kojoj Hrvatska ratna mornarica sudjeluje od rujna 2017. godine. Temeljna zadaća operacije provedba je UN-ova embarga na oružje uporabom zračnih, satelitskih i pomorskih resursa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.