DUBROVNIK I SPLIT NA LISTI PUTOVANJA – MSC Cruises otkrio detalje programa za ljeto 2022.

Foto: Wikimedia

DUBROVNIK – Kompanija MSC Cruises otkrila je program za ljeto 2022. godine koji obuhvaća 124 luke, 47 zemalja i 83 itinerera. Deset brodova plovit će Mediteranom, a od hrvatskih luka, program uključuje uplovljavanje u Dubrovnik i Split.

MSC Cruises je otkrio detalje programa za sezonu ljeto 2022. uz otvaranje prodaje za Karibe i Mediteran, dok će prodaja za sjevernu Europu biti otvorena naknadno. Ljetna sezona trajat će od travnja, pa sve do studenog 2022., a ponudit će bogat izbor itinerera na čak 19 brodova. MSC Cruises je vodeća kompanija za kružna putovanja u Europi te stručnjak za mediteranska krstarenja, stoga ne čudi što ljetni program za 2022. nudi najviše ukrcajnih luka upravo na Mediteranu, s 10 brodova raspoređenih u ovoj očaravajućoj regiji, dok su Miami i Port Canaveral ukrcajne luke za sve one koje se žele opustiti na suncem okupanim Karibima.

ZAPADNI MEDITERAN – pet brodova nudit će 7-noćna krstarenja

Zapadni Mediteran jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih regija za ljetna kružna putovanja, a MSC Cruises nudi kombinaciju itinerera s obilaskom Italije, Francuske, Španjolske i Malte. Uz brojne ukrcajne luke koje su lako dostupne iz svih krajeva svijeta, ovi itinereri gostima nude mogućnost upoznavanja jedinstvenog duha Mediterana, otkrivanje nekih od najpoznatijih svjetskih kulturnih odredišta, uživanje u obilasku trgovina i butika te isprobavanje prvoklasne kuhinje. Svaki od brodova koji će ploviti zapadnim Mediteranom sadrži MSC Yacht Club, jedinstveni koncept „broda unutar broda“ za sve one koji traže ekskluzivnost i privatnost.

 • MSC Seaside nudi polaske subotom iz Genove do Civitavecchije, Palerma, Cagliarija, Palma de Mallorce, Valencije, Marseillea;
 • MSC Splendida polazi subotom iz Genove, a obilazit će: Marseille, Barcelonu, Ibizu, Napulj, Livorno;
 • MSC Seaview će iz Genove isplovljavati svake nedjelje, a nudit će iznimno popularan itinerer MSC Cruisesa do Napulja, Messine, Vallette, Barcelone i Marseillea;
 • MSC Fantasia nudi itinerere s polaskom iz Genove nedjeljom obilazeći Marseille, Barcelonu, La Goulette, Palermo, Civitavecchiju;
 • MSC Meraviglia će subotom kretati iz Barcelone, a posjećivat će Cannes, Genovu, La Speziju, Civitavecchiju i Palma de Mallorcu.

ISTOČNI MEDITERAN – pet brodova nudit će 7-noćna krstarenja

Istočni Mediteran bilježi rast popularnosti posljednjih godina, a program MSC Cruisesa za ljeto 2022. nudi najbolje od ovog dijela svijeta uz krstarenja Jadranskim i Egejskim morem. Uz izbor nekih od najboljih itinerera u ovoj regiji koji uključuju Italiju, grčke otoke, Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju, krstarenja istočnim Mediteranom nude savršenu kombinaciju povijesnih atrakcija, predivnih plaža i raznobojnih obala.
 • MSC Musica će nuditi krstarenja iz Venecije polazeći subotom do Barija, Santorinija, Khanije, Krfa i Dubrovnika;
 • MSC Armonia će nedjeljom isplovljavati iz Venecije do Brindisija, Mikonosa, Pireja, Krfa i Kotora;
 • MSC Lirica će iz Venecije krstariti do Splita, Santorinija i Mikonosa, Dubrovnika, Ancone;
 • MSC Sinfonia će isplovljavati iz Venecije subotom, a posjećivat će Kotor, grčke otoke Mikonos i Santorini, Sarande i Bari;
 • MSC Opera će imati Trst za matičnu luku, a subotom će isplovljavati prema Bariju, Krfu, Kotoru, Dubrovniku i Splitu.

Prodaja je otvorena za polaske brodovima MSC Musica, MSC Lirica i MSC Sinfonia, dok će za polaske brodova MSC Armonia i MSC Opera biti dostupna uskoro.

KARIBI – dva broda s pristupačnim ukrcajnim lukama u SAD-u

Isplovljavajući iz Miamija, poznatog i kao „svjetska prijestolnica kružnih putovanja“, i Port Canaverala, treće najveće luke za brodove za kružna putovanja na svijetu, oba broda MSC Cruisesa će pristajati na Ocean Cay MSC Marine Reserve – privatnu otočnu destinaciju MSC Cruisesa na Bahamima – skriveni dragulj će sigurno biti vrhunac krstarenja.

 • MSC Seashore, perjanica flote kompanije, imat će Miami za matičnu luku, a u ponudi će se izmjenjivati dva itinerera do istočnog i zapadnog dijela Kariba, uvijek posjećujući Ocean Cay;
 • Port Canaveral će biti matična luka za brod MSC Divina koji će ploviti do Ocean Cayja i Nassaua na krstarenjima od 2, 3 ili 4 noći te do Ocean Cayja i Meksika na 7-noćnim krstarenjima. MSC Divina će također ponuditi izvanredno 12-noćno krstarenje na početku ljetne sezone s ukrcajem u Miamiju uz obilazak sljedećih destinacija: Jamajka, Aruba, Kolumbija, Panama, Kostarika, Honduras, Ocean Cay, a putovanje će završiti u Port Canaveralu.

JESEN 2022. – posebna duga krstarenja iz Genove.

Pažljivo odabrani izbor dužih krstarenja za jesensku ponudu koja nude nešto uistinu posebno i jedinstveno. Ova krstarenja će biti dostupna za rezervaciju u narednim mjesecima.

 • MSC Splendida nudi 9-noćno krstarenje od Mediterana do Atlantskog oceana – Genova, Malaga, Casablanca, Lisabon, Barcelona i Marseille.
 • MSC Poesia nudi 11-noćno krstarenje iz Genove do Kanarskog otočja, Medeire i Casablance.
 • MSC Orchestra nudi novi 11-noćni itinerer iz Genove do Grčke i Turske – povratak MSC Cruisesa u Istanbul uz produženi boravak u luci.
 • MSC Lirica će ponuditi četiri 11-noćna krstarenja iz Genove posjećujući Rim, Limassol na Cipru uz noćenje u Haifi omogućujući tako dva dana za posjet Svetoj Zemlji: Betlehem, Nazaret i Jeruzalem; u povratku je predviđen obilazak Krete i Olimpije.

SJEVERNA EUROPA – pet brodova nudit će krstarenja u trajanju od 2 do 21 noć

Krstarenje sjeverom Europe je nešto uistinu čarobno – ovo je izvanredan način za otkrivanje obale i krajolika od kojih zastaje dah, sve bez raspakiravanja kofera. Ova krstarenja će biti uskoro dostupna za rezervacije.

 • MSC Grandiosa će provesti svoju prvu sezonu na sjeveru Europe nudeći dva itinerera: iz Kiela subotom i Kopenhagena nedjeljom (7-noćno krstarenje do baltičkih prijestolnica i 7-noćno krstarenje fjordovima);
 • MSC Poesia: s Warnemundeom kao matičnom lukom ponudit će krstarenja od 7 do 21 noć, posjećujući baltičke prijestolnice, fjordove i Grenland;
 • MSC Orchestra će ponuditi kombinaciju krstarenja od 10 do 14 noći iz Hamburga do Islanda, Irske, Nordkappa i Spitzbergena;
 • MSC Preziosa će u ponudi imati dva itinerera polazeći iz Kiela nedjeljom do baltičkih prijestolnica ili fjordova;
 • MSC Magnifica će iz Southamptona nuditi krstarenja u trajanju od 2 do 14 noći do niza destinacija uključujući baltičke prijestolnice, fjordove te Mediteran i Kanarsko otočje.

AZIJA – u ovoj regiji će po prvi put biti raspoređena dva broda

MSC Cruises će u sezoni ljeto 2022. prvi put u ovu regiju rasporediti dva broda: MSC Virtuosa, jedan od najnovijih brodova ove kompanije, pridružit će se sestrinskom brodu MSC Bellissima. Naknadno će biti objavljeni detaljni itinereri za oba broda.

D.G.