1 min. čitanja

Umjesto u samoizolaciji, zatečeni na gradilištu, u policijskoj upravi, na benzinskoj postaji….

Umjesto u samoizolaciji, zatečeni na gradilištu, u policijskoj upravi, na benzinskoj postaji….
Foto: Pixabay

RIJEKA – U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana.

Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, no, u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su i četiri kosovska državljana, starosti od 26 do 36 godina na području Opatije. Oni su, naime, unatoč im određenoj mjeri samoizolacije na području Osječko-baranjske županije došli u Opatiju i višekratno odlazili obavljati poslove na gradilište.

U Opatiji je evidentiran u kršenju mjere i hrvatski državljanin koji je pri tome počinio i kazneno djelo krađe otuđivši iz kioska nekoliko artikala zbog čega je nad njime provedeno kriminalističkog istraživanje.

Po završetku istog je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim spomenutih osoba, u prostorijama ove Policijske uprave zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti 25, 31 i 67 godina, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, zatim je u prometu na području Kantride u Rijeci zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin koji je kršio mjeru samoizolacije, dok je na Krku zatečen 33-godišnji hrvatski državljanin na benzinskoj postaji pri kupovini benzina, koji kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi, a 33-godišnjaku na Krku i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.