Foto: Andrej Pavičić / Facebook

Državni hidrometeorološki zavod je i za ponedjeljak u sustavu meteoalarma oglasio narančasti stupanj opasnosti. 

Za pomorce je na snazi upozorenje

Na južnom i srednjem Jadranu mjestimice udari bure i sjeverozapadnog vjetra 35-55 čvorova, postupno će oslabjeti. Prema sredini dana udari juga i jugozapadnog vjetra u jačanju na 35-55, a već poslijepodne na sjevernom Jadranu, zatim i na preostalom dijelu, ponovno bure i sjeverozapadnog vjetra 35-60 čvorova. More ponegdje 5. Mjestimice nevere.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i bura 8-18, na južnom i srednjem Jadranu do 30 čvorova, postupno će slabjeti i prvo na sjevernom dijelu skretati na jugo i jugozapadni 8-18 te jačati na 14-28 čvorova, a već poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponovno okretati na buru i sjeverozapadni 16-32 čvora. More 4-5. Vidljivost 10 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uz obalu ponegdje moguća i susnježica.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjerena do jaka, mjestimice i vrlo jaka bura i sjeverozapadni vjetar, a još u početku na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jak i vrlo jak jugozapadni vjetar. More valovito i jače valovito. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uz obalu ponegdje moguća i susnježica.

Poteškoće su i na nekim linijama splitskog plovnog područja:

– Katamaranska linija 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split u prekidu
– Katamaranska linija 9602 Vis-Split u prekidu
– Trajektna linija 604 Ubli-Vela Luka-Split u prekidu
– Trajektna linija 635 Split – Stari Grad – trajekt će isploviti u redovitoj liniji u 08:30 sati iz Splita
D.G.