DEVASTACIJA U MAKARSKOJ Upućen zahtjev za hitnim inspekcijskim nadzorom Ministarstva graditeljstva

Foto: Facebook / Čitatelj

MAKARSKA – Udruga za održivi razvoj Osejava poslala je priopćenje za javnost, a vezano za nedavno bespravno nasipanje plaže zapadno od hotela Romana u Makarskoj. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Udruga za održivi razvoj Osejava posljednjih dana uputila je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Zahtjev za hitnim inspekcijskim nadzorom nad Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Makarska kao i inspekcijski nadzor nad postupkom izdavanja građevinske dozvole zbog niza nepravilnosti vezanim za njeno izdavanje.

Zatraženo je  očitovanje i reagiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o ovom slučaju.

Od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Makarska zatražena je  dostava preslike izdane građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o. te PONIŠTENJE građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o. jer nema dokazan pravni interes za izdavanje građevinske dozvole.

Isti Zahtjev upućen je predsjedniku Gradskog vijeća i svim gradskim vijećnicima na znanje.

Od Grada Makarske zatražena je  dostava preslike suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o. koju je OSOBNO potpisao gradonačelnik Jure Brkan.

Predsjedniku Županijske skupštine, Petroslavu Sapunaru, kao i svim županijskim vijećnicima uputili smo ZAHTJEV za izuzimanjem prijedloga Odluke o dodjeli koncesije tvrtki Romana d.o.o. na makarskoj plaži s točke dnevnog reda sljedeće Županijske Skupštine”, stoji u priopćenju Udruge za održivi razvoj Osejava iz Makarske. 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Investitor u Makarskoj tvrdi da obalu zatrpavaju zakonito, ali ima samo jedan problem

ZAKLJUČAK INSPEKCIJE: Izvođač radova u Makarskoj nema dozvolu za trpanje zemlje u more