Iz Splita prema Tivtu krenuo 7-dnevni 300 km dug humanitarni maraton

Foto: Grad Split

SPLIT – “ZLATNA VRPCA – 7 maratona u 7 dana«,  simbolična utrka od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj koju predvodi splitski maratonac Kristijan Sindik startala je jutros s Marjanskih vrata. U obračun sa gotovo 300 kilometara Sindik je krenuo na Svjetski dan borbe protiv raka, spojivši tako sportske poruke izdržljivosti , odlučnosti i hrabrosti sa humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split.

Sindiku i njegovim kolegama trkačima, na otprilike 7. kilometru, ispred zgrade Gradske uprave, priključili  su i gradonačelnik Andro Krstulović Opara te pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić,  poduprijevši tako, malom dionicom do Rive, ovu veliku i plemenitu akciju.

– Moja je dužnost i veliko zadovoljstvo pripomoći ovoj iznimnoj akciji, odati priznanje ovom hrabrom čovjeku i samom onkološkom bolesniku i sportašu, da skupljajući kilometre pomogne dječjoj onkologiji KBC-a Splita, ali i da zajednički pošaljemo poruku ohrabrenja svima koji se bore s ovom opakom bolešću. Iznimno je bitna moć u glavi, optimizam i odlučnost s kojom se može pobijediti bolest. Kristijan to ima i on je veliki uzor svima, pa i meni. On pobjeđuje i to na kakav način – taj čovjek je vrijedan divljenja i ova akcija također – kazao je splitski gradonačelnik Krstulović Opara pozvavši sve sugrađane da daju potporu akciji uplatom makar jednog kilometra u iznosu od 100 kuna na račun naših najmlađih koji se liječe u splitskoj bolnici.

Spomenimo kako je Grad Split za akciju izdvojio 10 000 kuna, a svi koji žele biti dijelom ove lijepe i humane splitske priče mogu svoje donacije uplatiti na direktno na račun Dječje onkologije KBC-a Split na IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split.

D.G.