U Konavlima zbog povećanja broja zaraženih, zatvorene škole i vrtići

Foto: DNŽ

KONAVLE – Dubrovačko-neretvanska županija, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Konavlima, a u koordinaciji sa Stožerom Civilne zaštite, Zavoda za javno zdravstvo i na zahtjev same Općine Konavle, kao osnivač osnovnih škola dala je preporuku tamošnjim ravnateljima da od ponedjeljka 22. veljače, sve konavoske škole primjenjuju model C, odnosno da učenici pohađaju nastavu online. Također, Općina Konavle kao osnivač vrtića, u svrhu sprječavanja širenja COVID-19, donijela je odluku o njihovu zatvaranju od subote 20. veljače.

Prema posljednjim dostupnim podacima Zavoda za javno zdravstvo DNŽ 14 dnevna kumulativna incidencija na 100 tisuća stanovnika u Općini Konavle narasla je sa 128 (23.siječnja.) na 1.108 (19.veljače). U DNŽ je na dan 19. veljače incidencija 309. Sve ostale općine i gradovi u našoj županiji na današnji dan imaju incidenciju ispod 500.
Mjere će na snazi biti do 28. veljače kada će se preispitati sukladno epidemiološkoj situaciji.

Treba napomenuti kako će za vrtiće postojati iznimni slučajevi u kojima roditelji neće moći organizirati samostalno čuvanje djece te će o tome Dječji vrtić Konavle obavijestiti roditelje uobičajenim kanalima komunikacije.

I.B.