2 min. čitanja

Pelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj je produljenje turističke sezone

Pelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj je produljenje turističke sezone

PELJEŠAC – Turističke zajednice s poluotoka Pelješca udružile su se na projektu razvoja outdoor i eno-gastro proizvoda. Udruživanje na ovome projektu sve četiri turističke zajednice – Janjina, Trpanj, Ston i Orebić – potpisale su krajem prošle godine. Napravljen je i operativni plan u suradnji s tvrtkom Feel IQM, koji su prihvatila turistička vijeća, te se kreće sa realizacijom projekta.

Kako navodi portal Dubrovniknet, cilj projekta je produljenje pred i posezone, te kroz umrežavanje različitih dionika i poticanje gospodarskog razvoja. Outdoor i eno gastro ponuda su globalno u stalnom porastu te se najavljuje i daljnji rast. Proizvod je namijenjen gostima koji duže borave na Pelješcu, a tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom, vinskom tradicijom i aktivnostima na otvorenom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo.

Tematski mjeseci će se odvijati od ožujka do prosinca. U eno-gastro segmentu osmišljeni su proizvodi na temu malostonskih kamenica, stonske soli, peljeških okusa, vinara i kapetana. Cilj svakog proizvoda je uključiti gospodarstvo cjelokupnog poluotoka Pelješca, tako da će se segmenti svakog proizvoda moći doživjeti kroz cijelu godinu, pričat će se priča o posebnostima i bogatstvu Pelješca. U posebnim tematskih mjesecima snažnije će se promovirati određena tema, te će primjerice priča o pelješkim vinarima ili stonskoj soli biti posebno promovirana u ugostiteljskim objektima, vinarijama, također će biti uključena u turističke pakete agencija te promovirana u ponudi hotela, kampova i ostalih smještajnih objekata. Turistički proizvodi će se dugoročno razvijati, u tijeku je osmišljavanje manifestacija i itinerera boravka gostiju za eno gastro proizvod.

Foto: Dubrovniknet

Istovremeno se radi i na razvoju aktivnosti na otvorenom. Prva faza je osmišljavanje staza za planinarenje i brdski biciklizam, radi se digitalni zapis (gps trag) istih, a zatim slijede radovi na označavanju staza, mapiranju i promociji. Pelješac ima izniman potencijal za razvoj eno gastro ponude, prepoznat je po vinarstvu, tradicionalnim restoranima i konobama, prepun je planinarskih i šumskih puteva, vinskih cesta, a kroz gotovo cijeli poluotok prolazi i Napoleonov put u dužini od 61 km, što ga čini izvrsnim mjestom za pješačenje, planinarenje i brdski biciklizam.

Zamislite boravak na otvorenom u netaknutoj prirodi, raznolikoj vegetaciji, uz obilazak rustikalnih mjesta gdje možete kušati domaće specijalitete pod pekom i pri tome uživati u jedinstvenom okusu plavca malog.  Zamislite idealno mjesto za bijeg od stresa i užurbane svakodnevice – zamislite Pelješac.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.