Iz Grada Dubrovnika se pohvalili vrijednim nekretninama uz more koje im je darovala država

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine darovalo je Gradu Dubrovniku zemljište u Zatonu, na lokaciji Punta gaja, na kojem se nalazi Vatrogasni dom. Riječ je o zemljištu ukupne površine od 631 m², koje se Gradu daruje za društvenu namjenu.

– Dobrom suradnjom s Vladom Republike Hrvatske Grad Dubrovnik je darovnicama priskrbio vrijedne nekretnine, u svrhu osiguranja društveno korisnih sadržaja – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Tako je, uz ovo posljednje u Zatonu, Gradu Dubrovniku darovano i zemljište površine 2576 m² u Komolcu u svrhu izgradnje dječjeg vrtića, zemljište od 1705 m² u Suđurđu za uređenje parka sa sportskim i dječjim igralištem, još jedno zemljište u Zatonu površine 872 m² za sportsko-rekreacijski park te zemljište u Orašcu ukupne površine 1493 m² za zgradu društvenog doma i DVD-a.

Među vrijednim darovanim nekretninama je svakako i ljetnikovac Bunić-Kaboga, čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik postao nakon što mu je Republika Hrvatska ugovorom o darovanju prepustila 2/3 suvlasničkog prostora, u svrhu daljnjeg razvoja kulturne ponude Grada.

D.G.