POŽARI HARAJU DALMACIJOM Gori maslinik kod Makarske, više od 20 vatrogasaca je na terenu

MAKARSKA – Danas oko 16:20 došlo je do požara na jednom od maslinika u blizini Tučepa (zaseok Čovići). Prema informacijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tučepi u ovim trenutcima su na požarištu 22 vatrogasca s 5 vatrogasnih vozila.

Gore trava, nisko raslinje i dio maslinika

– Netko je očito palio vatru i nije je dobro na ugasio te je planuo dio maslinika. Ovim putem upozoravamo sve poljoprivrednike i ostale građane. Pazite i ponašajte se odgovorno – kazao je za Dalmaciju Danas zapovjednik DVD-a Tučepi Goran Bušelić.

Požar je lokaliziran

Prema posljednjim informacijama ovaj požar je gotovo potpuno lokaliziran već u 17 sati. Unatoč teškim vremenskim uvjetima, vatrogasci iz Tučepa su brzo i efikasno reagirali.

– Izgorjelo je oko 300 kvadrata niskog raslinja i dijela maslinika – zaključio je na kraju za Dalmaciju Danas zapovjednik spomenutog DVD-a.

Osim ovog, oko 16:30 došlo do požara trave i niskog raslinja u mjestu Donje Sitno.

U ovim trenutcima na terenu su tri vatrogasaca i jedno vatrogasno vozilo DVD-a Žrnovnica.

– Ne možemo vam točno reći kakva je situacija na terenu, tek smo počeli gasiti požar – kratko su javili iz DVD-a Žrnovnica.

Gasiteljima ne ide na ruku bura koja je u jačanju. Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama požar se proširio na otvorenom lokalitetu u blizini maslinika koji se nalaze na tom području.

D.G.