Veslači šibenske Krke u Splitu osvojili ukupno prvo mjesto

Foto: Nives Crnogaća, VK Krka Šibenik

ŠIBENIK – U nedjelju 28. ožujka 2021. godine na regatnoj stazi podno Marjana održana je prva u nizu ovogodišnjih regata za „Kup Dalmacije 2021.“ Na regati je sudjelovalo oko 300 veslačica i veslača i njihovih trenera iz 10 dalmatinskih veslačkih klubova, među kojima se našlo i 28 djevojaka i mladića iz Šibenika predvođenih trenerima Radečićem, Krasićem i Banom.  

Foto: Nives Crnogaća, VK Krka Šibenik

– Najveća vrijednost ove Regate nalazi se u činjenici da je, na radost djece i zadovoljstvo njihovih trenera, uopće održana na čemu zahvaljujemo organizatoru H.V.K. „Gusar“ i priređivaču Veslačkom savezu Dalmacije. Uz poštivanje svih mjera preporučenih od lokalnog Stožera civilne zaštite po prekrasnom vremenu i uvjetima idealnim za veslanje spinutskom stazom natjecalo se ukupno 138 veslačkih posada u 28 disciplina. Značajan doprinos kvaliteti i masovnosti samog Natjecanja dale su i posade V.K. „KRKA“, njih ukupno 13, koje su nastupile u 10 disciplina. Valja odmah naglasiti kako je najstariji šibenski sportski klub pokazao kako se ne treba brinuti za svoju budućnost jer su u uzrastu kadeta „A“ Krkina djeca osvojila ukupno prvo mjesto! – poručuju iz Veslačkog kluba Krka u Šibeniku.

Foto: Nives Crnogaća, VK Krka Šibenik

Krkašice i krkaši osvojile/i su četiri zlatne medalje, dvije srebrne i tri brončane, a evo i poimenično tko je sve i s kakvim plasmanom nastupao u Splitu s dresom s Krkinim grbom uz napomenu da su svi dali najviše od sebe pa u tom smislu nema razlike između zlata i šestog mjesta.

 1. Četverac na pariće „GIG“ – kadeti „A“: prvo mjesto osvojili su Toni Braica, Alberto Rossini, Šime Bilić, Max Doodney i Karlo Ninić (korm.). 
 2. Dvojac na pariće juniorke „B“: prvo mjesto Sara Slugan i Franka Zorčić
 1. Dvojac na pariće kadeti „A“: prvo mjesto Franko Dobra i Jakov Slavica.
 2. Četverac na pariće juniori „B“: prvo mjesto Luka Bedrica, Bartol Medić, Tonko Bogdan i Roko Rupić.
 3. Samac (skif) za kadete „B“: drugo mjesto Šime Grubišić.
 4. Samac (skif) za juniore „A“: drugo mjesto Filip Gligić.
 5. Samac (skif) za kadetkinje „A“: treće mjesto Katarina Lukić.
 1. Dvojac na pariće (dubl-scull) za kadete „A“. treće mjesto Duje Garma i Šime Slavica.
 2. Samac (skif) za juniorke „B“: treće mjesto Aurora Lučev.
 3. Dvojac na pariće (dubl-scull) za kadete „B“: četvrto mjesto Lovre Tošić i Jakov Mikulandra.
 4. Četverac na pariće „GIG“ – kadeti „A“: četvrto mjesto Ivan Dželalija, Marko Martinović, Nikola Dobre, Toni Ivanda i Lovre Tošić (korm.).
 5. Samac (skif) za juniore „A“: peto mjesto Filip Matešić.
 1. Dvojac na pariće za juniore „B“: šesto mjesto Filip Šarlija i Nikola Knežić.
Foto: Nives Crnogaća, VK Krka Šibenik

Iduća regata za Kup trebala bi se održati u Šibeniku. 

Sportski pozdrav!

I.B.