Započelo završno asfaltiranje Jadranske magistrale, na dionici Zaton Veliki – Štikovica

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK –  Nakon završetka radova na prvoj dionici državne ceste Zaton Veliki – Štikovica u prosincu prošle godine, privode se kraju i radovi druge, završne faze, rekonstrukcije zahvata bližeg gradskom centru dugog oko 1200 metara. U tijeku je asfaltiranje ceste na navedenoj dionici, nakon čega će uslijediti završni radovi ocrtavanja kolnika, postavljanje javne rasvjete te izvođenje nogostupa.

Svi radovi završavaju se u predviđenom roku te će kroz travanj jedna od najlošije opremljenih i intenzivnim teretnim prometom najoštećenijih dionica na gradskom području biti u potpunosti rekonstruirana i sigurna za kretanje vozila i pješaka.

Investitor u projektu su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost ove kapitalne investicije je 22,8 milijuna kuna. Radove prati i postavljanje i DTK (distributivne telekomunikacijske) kanalizacije u trup prometnice, a izvodi se i dio radova Vodovoda na vodoopskrbi i odvodnji. Također, na navedenoj dionici izvode se i radovi u sklopu Aglomeracije Dubrovnik.

– Na obnovu ove iznimno važne dionice s neadekvatnom infrastrukturom mještani Zatona su čekali više od 25 godina. Riječ je o jednom u nizu projekata Hrvatskih cesta na području Grada Dubrovnika koji su na sjednici Vlade RH održanoj u veljači 2019. u Dubrovniku dobili potporu Vlade i nadležnog ministarstva, a u koje spada i obnova ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do Ilijine glavice, kao i i rekonstrukcije tri križanja (Bosanka, Lozica i Orašac) – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

D.G.