1 min. čitanja

Započelo završno asfaltiranje Jadranske magistrale, na dionici Zaton Veliki – Štikovica

Započelo završno asfaltiranje Jadranske magistrale, na dionici Zaton Veliki – Štikovica
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK –  Nakon završetka radova na prvoj dionici državne ceste Zaton Veliki – Štikovica u prosincu prošle godine, privode se kraju i radovi druge, završne faze, rekonstrukcije zahvata bližeg gradskom centru dugog oko 1200 metara. U tijeku je asfaltiranje ceste na navedenoj dionici, nakon čega će uslijediti završni radovi ocrtavanja kolnika, postavljanje javne rasvjete te izvođenje nogostupa.

Svi radovi završavaju se u predviđenom roku te će kroz travanj jedna od najlošije opremljenih i intenzivnim teretnim prometom najoštećenijih dionica na gradskom području biti u potpunosti rekonstruirana i sigurna za kretanje vozila i pješaka.

Investitor u projektu su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost ove kapitalne investicije je 22,8 milijuna kuna. Radove prati i postavljanje i DTK (distributivne telekomunikacijske) kanalizacije u trup prometnice, a izvodi se i dio radova Vodovoda na vodoopskrbi i odvodnji. Također, na navedenoj dionici izvode se i radovi u sklopu Aglomeracije Dubrovnik.

– Na obnovu ove iznimno važne dionice s neadekvatnom infrastrukturom mještani Zatona su čekali više od 25 godina. Riječ je o jednom u nizu projekata Hrvatskih cesta na području Grada Dubrovnika koji su na sjednici Vlade RH održanoj u veljači 2019. u Dubrovniku dobili potporu Vlade i nadležnog ministarstva, a u koje spada i obnova ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do Ilijine glavice, kao i i rekonstrukcije tri križanja (Bosanka, Lozica i Orašac) – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.