2 min. čitanja

SVEUČILIŠTE LIBERTAS: Hrvatska dobila akademiju za obuku posade na kruzerima

SVEUČILIŠTE LIBERTAS: Hrvatska dobila akademiju za obuku posade na kruzerima
Foto: Boris Kačan

Na međunarodnom sveučilištu Libertas u Zagrebu počela je s radom Cruise akademija za obučavanje radnika na brodovima za krstarenje. Akademija je plod suradnje tog sveučilišta i poduzetnika s dugim stažem u brodogradnji i međunarodnom pomorskom prijevozu Vlade Brničevića, prenosi Novac.hr.

Cruise akademija će prvo kroz seminare a zatim i kroz cjelogodišnji studij omogućiti zaposlenima i onima koji se žele zaposliti na kruzerima stjecanje znanja, među ostalim, o načinu rada na kruzerima, zadacima posade, zakonima i propisima na brodovima, tipovima putovanja i specifičnim potrebama putnika na kruzerima.

– Kruzeri su industrija s najbržim i najpostojanijim rastom u turizmu, koja se pokazala otpornom čak i na svjetsku financijsku krizu 2008. Imajući u vidu očekivani oporavak nakon korone i daljnji rast cruisinga, ali i činjenicu da ovog trenutka prema nekim procjenama oko šest tisuća naših građana radi u toj industriji, predložio sam Libertasu osnivanje akademija i program prvog seminara koji ćemo prirediti već sredinom travnja ove godine – rekao nam je Vlado Brničević, koji se imao priliku upoznati sa sličnim obrazovnim programima u drugim zemljama.

Najbliža akademija za obučavanje radnika na kruzerima dosad je bila u austrijskom Salzburgu, što je, komentira Brničević, također znakovito za nastojanja da se na domaćem tržištu rada u turizmu osigura kvalificirana radna snaga. – Rad na brodovima općenito je specifičan i zahtijeva posebnu pripremu, profil radnika i smisao za funkcioniranje u zajednici, a kod kruzera je sve to dignuto na viši nivo zbog posebne organizacije rada na takvim brodovima i, jasno, neposrednog i cjelovitog kontakta s putnicima, odnosno brige o njima – napominje Brničević, koji će biti i jedan od tri predavača na prvom seminaru Cruise akademije.

Osim Brničevića, predavači će biti Božo Brajović, dugogodišnji časnik palube i zapovjednik na teretnim i na putničkim brodovima te pomorski inspektor, i Sanjin Latinčić, hospitality menadžer za kruzere u vlasništvu Brodosplita. Seminar traje pet dana, dijelom se odvija na brodovima, a polaznici stječu certifikat za rad na kruzerima, ali, ističu organizatori, i za druge vrste poslova u rastućem nautičkom turizmu.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.