3 min. čitanja

FOTO: DRUKČIJA OD DRUGIH Uređuje se obiteljska plaža, opremljena tornjem za promatranje ptica

FOTO: DRUKČIJA OD DRUGIH Uređuje se obiteljska plaža, opremljena tornjem za promatranje ptica
Foto: TZO Ražanac

LJUBAČ – Općina Ražanac u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom uspješno je pripremila i prijavila projekt “Uređenje i opremanje plaže “Oseka” u Ljupču” koji će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 250.000,00 kn.

Projekt „Uređenje i opremanje javne plaže „Oseka“ u mjestu Ljubač“ podrazumijeva njezino uređenje i opremanje te dodavanje novih sadržaja; rampa za pristup osobama smanjene pokretljivosti, postavljanje drvene šetnice (decking) ukupne dužine 455,00 m, postavljanje 3 tuša s biopročišćivačem i upojnim bunarima, postavljanje 3 dvodijelne kabine za presvlačenje, postavljanje jedne „pametne“ klupe, postavljanje „pametnog“ solarnog stabla, stalci za bicikle, 5 kanti za reciklažu otpada, zaštitna ograda za plivače i toranj za promatranje ptica (birdwatching).

Foto: TZO Ražanac

Solarno stablo je jedan od inovativnih proizvoda na polju očuvanja okoliša i povećanja kvalitete života.

Solarno drvo podržava rad 4 računala, 8 mobitela i LED rasvjetu zbog velikih kapaciteta solarnih panela. Također će podržavati rad WiFi routera koji će omogućavati internet za korisnike, aktivno mjerenje temperature i kvalitete zraka, mjerenje broja prolaznika, GPS lociranje, uvid u stanje solarnog sustava i LED rasvjete.

Foto: TZO Ražanac

Plaža se planira urediti na način da bude zabavno, sigurno i čisto mjesto za druženje uz more za djecu i odrasle, aktivni odmor i relaksaciju te bi se na taj način započeo proces ispunjavanja minimalno-tehničkih uvjeta za tematiziranje plaže za obitelji s djecom (uređene mjesne plaže) koja bi sadržavala i posebne elemente plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima. Također, na područje NATURA 2000 planira se postaviti promatračnica za ptice  s ciljem dodatne valorizacije plaže i izvan sezone.

Ovim potezom se posebno cilja na skupnu gostiju koji dolaze isključivo radi promatranja ptica i njihovih staništa.

Time bi se postiglo da plaža, osim što bude posjećena tijekom dana u ljetnoj sezoni, bude i zanimljivo odredište noću, za šetnju ili zabavu, kao i van turističke sezone, kad će sportsko-rekreativni sadržaji zajedno sa šetnicom duž plaže privlačiti određene ciljne skupine turista (sportaše, rekreativce, obitelji s djecom) kao i lokalno stanovništvo.

Foto: TZO Ražanac

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.