1 min. čitanja

ZADRANI NAORUŽANI DO ZUBA: Policiji predali ručne bombe, mine i gomilu streljiva

ZADRANI NAORUŽANI DO ZUBA: Policiji predali ručne bombe, mine i gomilu streljiva
Foto: MUP

Policijska uprava Zadarska priopćila je da im je u protekla tri dana nekoliko građana sa šireg zadarskog područja predalo ukupno 15 ručnih bombi, dvije mine i preko 1000 komada raznog streljiva.

U ponedjeljak je građanin policijskim službenicima predao 8 ručnih bombi, dvije protupješadijske mine te jedan upaljač za protupješadijsku minu. Drugi je građanin u srijedu policijskim službenicima predao 4 ručne bombe i 78 kom streljiva, a potom i još jedan 3 ručne bombe i 950 kom streljiva. Navedena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te će se zbrinuti prema pravilima struke.

Policija je također zahvalila svim savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozvali su i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Uputili su i molbu svima koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i sigurno ga preuzeti. A još su jednom podsjetili i da je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.