ZADARSKI BAYWATCH Testiranje za spasioce danas u bazenu na Višnjiku

Foto: HCK

ZADAR – Spasilačka služba u Zadru započinje testiranje za one koji bi htjeli pohađati tečaj za spasioca koji se inače organizira u suradnji sa gradskom organizacijom Crvenog križa. Testiranje će se održati u srijedu 21.04. 2021 na zatvorenom plivalištu na višnjiku.

Tim povodom u programu Novog radija gostovao Niko Vlatković, koordinator zadarske spasilačke službe.

– Radi se o odgovornom, zanimljivom i dinamičnom zanimanju koje je idealno za sezonske poslove sportaša, plivača vaterpolista ili studenata koji moraju biti naravno u dobroj formi i biti punoljetni, a gornja granica ovisi o fizičkoj spremnosti bez obzira na spol – istaknuo je Vlatković.

No prije samog tečaja valja proći testiranje, odnosno preplivati 400 metara za manje od 8 minuta i preroniti na dah dužinu od 25 metara.

Testiranje će se održavti, osim u srijedu, u još jednom terminu i to 5. svibnja.

– Svi oni koji žele pristupiti testiranju, a ne stignu na prvi termin slobodno mogu doći na ovaj drugi termin – poručio je Vlatković.

Prijavit se još uvijek stignete tako da ispunite pristupnicu na stranicama Crvenog križa nakon čega će vas kontaktirati. Nakon što prođete testiranje, slijedi edukacija, tečaj prve pomoći, praktična ali i ostala nastava  u trajanju od tjedan dana, svaki danom od 08:00h do 18:00h.

Nakon toga postajete ponosni član Spasilačke službe Zadar. Sretno svima!

I.B.