1 min. čitanja

EKO KVARNER UPOZORAVA Gradske vlasti Crikvenice ustraju na nepropisnom nasipavanju plaža

EKO KVARNER UPOZORAVA Gradske vlasti Crikvenice ustraju na nepropisnom nasipavanju plaža
Foto: doc. dr. sc. Željko Smolčić

Predstavnici Udruge  Eko Kvarner sa otoka Krka, zajedno sa svojim ograncima iz Kostrene i Crikvenice, povodom Dana planeta Zemlja upriličili su konferenciju za novinare na kojoj je upozoreno na kontinuirano devastiranje obale u Crikvenici i Jadranovu te na posljedice zagađenja u Bakarskom zaljevu.

Iz Eko Kvrnera naglašavaju da se sustavna i nepropisna nasipavanja plaža na području Crikvenice i susjednog Jadranova događaju i dalje unatoč upozorenjima o štetnosti takvih radova po podmorski svijet.

Marta Matić iz Eko Kvarnera također navodi i da Grad Crikvenica i dalje ustraje na netransparentnosti provođenja projekata uređenja obalnog pojasa, koji se, kako tvrdi, građanima ne predstavljaju na vrijeme. O toj je problematicci u nekoliko navrata izvijestio i Morski.hr.

Poseban problem, kaže Matić, predstavlja i nedavno zagađenje u Bakarskom zaljevu, kada je krajem žujka iz Rafinerije nafte Rijeka na Urinju došlo do puknuća tanka i curenja brodskog goriva, o čemu je također izvijestio Morski.hr. Nafta je tada završila u moru i zagadila uvalu i plažu u Bakarcu.

– Zagađenje nije bilo pravodobno sanirano, akcija sanacije nije bila propisno koordinirana, a iz Rafinerije, Lučke uprave i ostalih odgovornih institucija  stizale su nepotpune, pa i kontradiktorne izjave – konstatirala je Matić.

Na konferenciji su o aktualnim ekološkim problemima Kvarnera govorili predsjednica ogranka Eko Kvarnera Kostrena Gordana Vukoša, predsjednik ogranka Eko Kvarnera Crikvenica Neven Ahel, predsjednik Udruge Tira iz Bakarca Renato Franko , Milvana Arko-Pijevac kao član Savjeta udruge Eko Kvarner te  predsjednik udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

APEL CRIKVENIČANA “Nasipanje mora zemljom i građevinskim otpadom otelo se kontroli, poduzmite nešto!”
EKOLOŠKI INCIDENT U RIJECI Procurila nafta iz riječke rafinerije, zagađena plaža u Bakarcu!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.