Šibenske veslačice i veslači na Probnoj trening regati WRC 2021. u Zagrebu

ŠIBENIK/ZAGREB – Protekli petak poslijepodne i subotu ujutro (23. i 24.) jedanaest izabranih posada veslačica i veslača V.K. „KRKA“ provelo je na izletu u Zagrebu radi treninga i nastupa na Probnoj trening regati WRC 2021.

Organizatorima Regate primarni cilj bila je provjera funkcioniranja nove opreme montirane na regatnoj stazi „Jarun“ koja bi idućeg vikenda, prvi put u povijesti hrvatskog veslanja, trebala biti mjesto natjecanja svjetskih armova na World Rowing Cup 2021.

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka Šibenik

Naravno, trenerima šibenskog veslačkog kluba (Radečić, Krasić, Ban) Regata je zgodno poslužila za pripremu nastavka sezone i utvrđivanje koliko koja od niže navedenih posada u ovom trenutku može:

  • Filip Gligić i Filip Matešić (dva skifa za juniore);
  • Roko Rupić i Tonko Bogdan, Luka Bedrica i Bartol Medić, te Nikola Knežić i Filip Šarlija (tri dvojca na pariće za mlađe juniore);
  • Franka Zorćić i Sara Slugan, te Marta Budmir i Aurora Lučev (dva dvojca na pariće za mlađe juniorke);
  • Šime Grubišić (skif za kadete);
  • Jakov Slavica i Franko Dobra (dvojac na pariće za kadete);
  • Max Doodney, Šime Slavica, Marko Martinović i Duje Garma, te Toni Braica, Alberto Rossini, Šime Bilić i Toni Ivanda (dva četverca na pariće za kadete).
Foto: Nives Crnogaća / VK Krka Šibenik

Neovisno o tome što je Regata zaista bila skoro pa revijalnog karaktera, krkašice i krkaši su se i te kako borili za što bolji plasman u konkurenciji 173 posade. Upravo zbog spomenute „skoro pa revijalnosti“ smatramo da nema smisla navoditi sve plasmane, uostalom nisu se dijelile niti medalje, pa smo se odlučili istaknuti samo po jednu mušku i jednu žensku posadu koji su, po ocjenama navijača, najviše pokazale. Dakle, kadeti Jakov Slavica i Franko Dobra uvjerljivo su pobijedili, dok su mlađe juniorke Franka Zorčić i Sara Slugan bile druge!

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka Šibenik

Od revijalnosti su odudarali samo nastupi juniora u skifovima i dvojcima kojima je to bio prvi ovogodišnji ispit spremnosti za ulazak u sastav izborne vrste za nastup na Svjetskom prvenstvu (Plovdiv, BUL, 09. – 15. kolovoza), odnosno Europskom prvenstvu (Minhen, DE, listopad). Dakle, među trenutno najspremnijih 26 hrvatskih skifista našla su se i dvojica krkaša: Filip Gligić i Filip Matešić. Od mlađeg Filipa (Matešić) u ovom se trenutku nije puno očekivalo jer se radi o junioru tzv. ulaznog godišta, dok se Filip stariji (Gligić) upustio u bitku s mladim vukovima CRO-veslanja. Kvalifikacijsku utrku nije izveslao po ukusu trenera Radečića, ali se uspio dokopati B-finala u kojem je pokazao koliko trenutno može i u cilj ušao kao drugoplasirani. Pred tim sjajnim momkom još je puno rada, ali uvjereni smo da će ga njegov trener dovesti u optimalnu formu kad za to bude vrijeme.

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka Šibenik

Dražen Crnogaća