2 min. čitanja

Alternativa 101 i Akcija mladih: “Treba uvesti reda na pomorskom dobru, koncesioniranju i lukama”

Alternativa 101 i Akcija mladih: “Treba uvesti reda na pomorskom dobru, koncesioniranju i lukama”
Foto: Screenshot

SPLIT – Nadstranačke, ali građanima životno važne komunalne i okolišne politike u lokalnim sredinama, općinama i gradovima pokušavaju se godinama riješiti kroz aktivizam jer se stranke bave sobom, a ne dobrobiti zajednice. Dosadašnji županijski vijećnici nisu iskreno i ustrajno zastupali interese građana, nisu uvijek bili spremni braniti javni interes, a često su radili obrnuto – poručili su nestranački kandidati iz Alternative 101 i Akcije mladih, koji će na na lokalnim izborima 16. svibnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti na listi broj 1.

Kažu da su se upravo stoga odlučili kao aktivisti, nestranački, nezavisni kandidati aktivirati kao vijećnici, narodni predstavnici u županijskoj skupštini te zastupati građanske i javne interese, zaštiti pomorsko dobro od devastacije, zrak i vodu od zagađenja uzrokovanog lošim energetskim i gospodarskim politikama.

– Ako se nećemo kao građani baviti politikom, politika će se baviti nama, ostavljajući nam sve manje životnog prostora za zdrav i sretan, radan, slobodan i dostojanstven život – poručuje nositeljica liste Vladimira Mascarell iz Supetra na Braču.

– Želja nam je da svako mjesto, svaka općina, inicijativa ili udruga ima svog zastupnika svaki put kad zatreba. Cilj je dobiti građanske predstavnike koji će u Županiji uvijek zastupati javni i opći interes svakoga mjesta, svake općine i otoka. Cilj je zaštiti javno dobro i građansko društvo, te dostojanstven život svakog stanovnika – pojašnjavaju svoje najvažnije ciljeve s kojima ulaze u predizbornu utrku.

Inicijativa urbanih usluga na otocima i manjim mjestima

– Planiramo pokrenuti promjene, tražiti izmjene prostornog plana županije, uvesti red na pomorskom dobru, koncesioniranju i lukama. Turizam mora biti pokretač razvoja malog poduzetništva i poljoprivrede, a ne devastor i uzurpator općeg dobra. Želimo pokrenuti inicijativu povrata urbanih usluga na otocima i manjim mjestima bilo da se radi o domovima zdravlja, javnim bilježnicima, muzičkim školama, dostupnoj pitkoj vodi ili gospodarenju otpadom. Javna poduzeća pod županijskom upravom kao županijske ceste ili vodovod svesti u okvire zakona. Zaustaviti loše projekte kao što je CGO Lećevica i pokrenuti nove, kao centar za proizvodnju sirovine iz korisnog otpada – poručuju iz Alternative 101 i Akcije mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kojima se možete priključiti i možete ih pratiti i na Facebooku.

Foto: Promo

Sponzorirani sadržaj Lokalni izbori 2021.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.