3 min. čitanja

RIČETA ZA SREĆU KATIJE PULJIZEVIĆ Kreativan posao naše svestrane kuharice

RIČETA ZA SREĆU KATIJE PULJIZEVIĆ Kreativan posao naše svestrane kuharice
Foto: Osobni album

Vrijeme pandemije nam je zasigurno svima velika prekretnica u životu. Neki su spoznali samog sebe, neki spoznali prave životne vrijednosti, neki postavljali nove granice. Svatko se sigurno pronašao u nečemu, a naša kuharica iz rubrike Recepti Dubrovačkog Primorja, Katija Puljizević, sviju viziju kreacija razvija i van kuhinje – u frizerskom salonu, gdje u posljednje vrijeme daje ono najbolje od sebe.

– Osobno, vrijeme pandemije je meni, koliko god da to grozno zvuči, donjelo najbolje od najboljeg – poručuje Katija Puljizević i pojašnjava:

– Zadnjih 15 godina, intezivnije se sa suprugom bavim turizmom, izdavajući nasu Villu Soline, te izmedju ostaloga nudimo  gostima istinske gastronomske užitke kojih se dugo i rado sjećaju. Bio je to svojevrsan bijeg iz svakidašnjice, jer sam do tad svo svoje vrijeme provodila u frizerskom salonu.

Foto: Osobni album

Turizam kao krhka grana

Na pitanje kako je moguće uskladiti ta dva ili tri posla, odgovara:

– Moram reći da je bilo godina kada nimalo nije bilo lako “uskladiti” svoje klijente iz salona i želje naših gostiju. Trudila sam se zadrzati i raditi svoj posao kojeg volim i svoj hobi. Bilo je momenata kada bi umorna od svega, poželjela rezati svoje obaveze. Kako ugasiti u sebi jednu od ljubavi ?!

Foto: Osobni album

Ustrajala sam tako godinama, a danas kad se okrenem iza sebe vidim da nisam pogriješila – kazuje Katija.

– Pandemija nam je donijela turističku stagnaciju te nam svima pokazala koliko je turizam krhka grana – poručuje i otkriva da gore nabrojano zapravo nije ni blizu onog što još radi!

Foto: Osobni album

– Meni su zadnje dvije poslovne godine bile možda najbolje u životu. Pokrenula sam Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo PašetaTaste Dalmatia, postala sam kolumnistica Morskog HR, pišem ričete naseg kraja , potpisala sam ugovor s Libertas TV i zajedno snimamo gastro emisiju Pjatance i ono sto me čini posebno sretnom jes činjenica da sam od mog malog salona , stvorila jednu posebnu organsku priču – govori Katija.

Prvi organski salon u Dubrovniku

– Prije 6 godina , preuzela sam organski koncept  i preslikala ga u Dubrovnik. Bio je to prvi organski salon u Dubrovniku. Vremenom, poželi se čovjek promjene, pa sam tako odlučila otvoriti veći salon u kojem će se svaka žena osjećati lijepo. Možda je  razlog tome i vrijeme pandemije kad sam se u potpunosti mogla posvetitit samo salonu i kosi – kaže Katija.

– U našem salonu Frizerskom Studio Look – organic look, koristimo preparate pogodne za trudnice i alergičare, radimo detoksikaciju vlasišta i kose te smo našim klijentima uvijek na raspolaganju za sve savjete. Pratimo trendove ,organskom  bojom i njegom čuvamo Vas  i Vaše zdravlje – kaže Katija i dodaje:

– Nije to tipičan frizerski salon, to je jedna topla organska oaza za kosu, gdje svaka žena moze popiti čaj, kavu, dobiti savjet, osjećati se ugodno, okružena zelenilom i cvijećem. Može povesti i svog mališana jer imsmo kutak i za njega. Ono što ga čini posebnim je to sto u njemu nećete naći žutu štampu.

Na policama salona možete pronaći razne kuharice, mediteranske, vegeterijanske, pa i svjetske kuhinje. Tu se mogu naći kuharice od Veljka Barbierija, Dike Marjanović, Davida Skoka, Mate Jankovica,Jamie Olivera, Nigella Lawson…

Rado ustupam i svoje ričete i sretna sam što sam uspjela u životu spojiti ove svoje dvije velike ljubavi, gastro i beauty svijet. Tko zna, možda jednom i moja kuharica osvane na polici salona ?! – zaključuje Katija koja je perfekcionist u svakom od ovih poslova koje radi, pa se s pravom pitamo – kako to stiže?

Prev 1of12 Next

Svratite li u dubrovački kraj, trebate li odmor ili pak novu frizuru, želite li pojesti nešto originalno, tradicionalno i domaće ili pak pomoći u poljoprivrednom gospodarstvu s predivnim pogledom i mediteranskim mirisima? Sad znate gdje ćete!

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.