ZEMLJA GURMANIJA Paski, mladi izdanci češnjaka ili biloga luka

Foto: Željko Krnčević

Mladi izdanci cvjetova češnjaka. Iliti luka biloga. Zahvaljujući mom prijatelju Ivi Kronji otkrio sam novu deliciju o kojoj ću ovih dana malo više. Izvrsno ljudi moji.

Danas sam uživa u rižotu od špinjače na tri vrste luka. Osim staroga Ljubitovačkoga, sve ovaj put iz OPG Kronja. Mlada Špinjača, mladi luk i paske.

Foto: Željko Krnčević

Ove tri vrste užutija nježno! Na maslinovom ulju, naravno, Dobrodolačkom slatkom, pa lagano doda špinjaču, teko po teke (malo po malo ), posolija krupnom solju, žutija, doda vodu u kojoj su kuvale šparoge i na to kad je bilo vrime napao rižom tipa Arborio.

Papar iz mlinca, višebojni.

Nisam ima drugog sira za izgratati pa posuja s ribanim parmezanom od Sirele. Virujte mi, uživa sam.

I jedva čekam provat paske na još koji način.

Fala mom priki Ivi.

Foto: Željko Krnčević

Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.

Željko Krnčević

PROČITAJTE JOŠ:

ZEMLJA GURMANIJA Teletina u šugu iz Velog Varoša

Vaš komentar