1 min. čitanja

Ćorić svratio u Vodice zbog važnog projekta

Ćorić svratio u Vodice zbog važnog projekta
Foto: ŠKŽ / Ilustracija

VODICE – U Kulturnom centru Vodice direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik g. Frane Malenica i mr. sc. Zoran Đuroković, dipl. ing. građ. generalni direktor Hrvatskih voda potpisali ugovore o gradnji nove kolektorske i vodovodne mreže na području Grada Vodica u sklopu projekta „Izgradnja fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i telekomunikacijske mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u Vodicama“. Potpisivanju ugovora su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske g. dr. sc. Tomislav Ćorić, župan Šibensko-kninski g. Goran Pauk.

Potpisana su dva ugovora o sufinanciranju gradnje između Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik i Hrvatskih voda: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina vodoopskrbe na području Grada Vodice i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina odvodnje na području Aglomeracije Vodice.

Šibensko-kninski žuupan Goran Pauk naglasio je da je kvalitetna odvodnja i vodoopskrba nužna pretpostavka održivog razvoja svih dijelova naše županije čime će se omogućiti čisto more i okoliš.

– Ovo je primjer dobre suradnje Hrvatskih voda, Vodovoda i Odvodnje i Grada Vodica čime se unapređuje sustav vodoopskrbe i smanjuje zagađenje okoliša otpadnim vodama – naglasio je Pauk.

Oba ugovora su vrijedna 4.100.000,00 kn (bez PDV-a) od čega 3.400.000,00 kn se odnosi na fekalnu kanalizaciju, a 700.000,00 kn je vrijednost vodoopskrbe.

Projekt obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u vodicama (cca 1,7 km). Planirana je izgradnja 1.050 m fekalne kanalizacije, od toga 850 m fekalnog kolektora i 240 m tlačnog cjevovoda te vodoopskrbne mreže u dužini od 230 m.

Kanalizacijska i vodovodna mreža koji su predmet ovog projekta dio su integralnih sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Vodica čiji se nastavak izgradnje planira kroz realizaciju EU projekta Aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima Faza II. Obzirom na status pripremljenosti Aplikacijskog paketa, ishođenost dozvola te riješenost imovinsko-pravnih odnosa projekt Aglomeracije je visokom stupnju spremnosti i planira se realizirati u planskom razdoblju 2021-2027. godina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.