2 min. čitanja

DOBRANO KASNI: Valamar Pinea Resort u Poreču neće biti dovršen ni ove godine

Najveća investicija u hrvatski turizam, izgradnja hotela Valamar Collection Pinea Resort u zoni Pical u Poreču, koja je ove sezone trebala ugostiti prve turiste, neće biti nastavljena niti ove godine. Izgradnja tog hotela prekinuta je još prošle godine, a glavni je razlog, kaže investitor – koronavirus.

LiderMedia prenosi izjavu poslanu od strane investitora, hotelskog kompleksa Valamar, u kojoj se navodi da su nedavno započeta investicija u Valamar Collection Pinea Resort, kao i ostala velika ulaganja, pauzirana na razdoblje od 12 do 24 mjeseca u proljeće 2020. godine radi očuvanja održivosti poslovanja uslijed pandemije koja je uzrokovala najveću krizu u povijesti turizma.

Nadzorni odbor Valamar Riviere je za 2021. godinu odobrio investicije u iznosu od 123 milijuna kuna, namijenjene dovršetku ranije započetih ulaganja u Istra Premium Camping Resort, smještaj za zaposlenike u Dubrovniku, kao i završetku prve faze ulaganja Valamar Collection Pinea Resort te projektima digitalizacije, investicijskog održavanja i pripreme budućih projekata na kojima će Valamar intenzivno raditi u periodu do stabilizacije turističkog poslovanja i tako spremno dočekati oporavak i novo razdoblje rasta – poručili su iz Valamara.

Tako će i ove sezone goste Poreča dočekati betonska konstrukcija bez radnika i teške mehanizacije, no u HTZ Poreč na to ne gledaju sa strepnjom jer im je Valamar partner. – Prema informacijama s kojima raspolažemo, Valamar je odgodio nastavak radova na investiciji u zoni Pical kako bi očuvao poslovanje u uvjetima krize uzrokovane pandemijom. Vjerujemo da će se situacija na tržištu stabilizirati u što skorijem roku što će omogućiti nastavak investicija – poručio je Nenad Velenik, direktor HTZ-a Poreč.

Svjesni su činjenice da je u aktualnim uvjetima bilo nemoguće očuvati visinu i dinamiku planiranih investicija u turističkom sektoru, poručuju i u Ministarstvu turizma i sporta, pa i u konkretnom slučaju kada je u pitanju društvo Valamar.

– Nadamo se da će normaliziranje tržišnih okolnosti, zbog kojih se u najvećem dijelu od realizacije projekta privremeno odustalo, omogućiti njezin nastavak, a odluka o tome leži isključivo na društvu i njegovim vlasnicima. Samo društvo je u okviru svog priopćenja o rezultatima poslovanja navelo i cijeli niz tržišnih i regulatornih rizika zbog kojih je predmetnu investiciju odgodilo. Također iz javno dostupnih priopćenja je vidljivo da društvo planira nastaviti realizaciju započetih projekata pri čemu će njima, kao i svim ostalim dionicima u sektoru, Ministarstvo turizma i sporta u okviru svojih zakonskih ovlasti biti na raspolaganju – stoji u odgovoru Ministarstva.

Što o svemu misle u Gradu Poreču i kako će prolongiranje tog započetog projekta utjecati na Grad, njegove stanovnike i goste, na pitanje novinara nisu odgovorili.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.