Počele pripreme za obilježavanje 30. obljetnice slavne Bitke za Šibenik

Foto: Youtube / Screenshot

ŠIBENIK – Ove će se godine svečano i dostojanstveno obilježiti 30. obljetnica Rujanskog ratnog podviga u kojemu su 1991. godine šibenski branitelji uspjeli odbaciti višestruko nadmoćnijeg neprijatelja sa Šibenskog mosta, obraniti svoj najtežim oružjem napadnuti grad i osujetiti agresorski plan o presijecanju Hrvatske na dva dijela.

Domovinski je rat u cjelini,  nakon pobjedničke Rujanske bitke za Šibenik,  dobio moralni i vojni uzlet, pa će važna obljetnica biti prilika na podsjećanje na te slavne dane.

Najavljeno je to na sastanku gradonačelnika Šibenika Željka Burića i njegovog zamjenika Paška Rakića s članovima Kriznog štaba koji su tih ratnih godina donosili sudbonosne odluke po obranu područja bivše Općine Šibenik.

– Bio je to prvi radni sastanak s ljudima kojima, uz mnoge druge,  možemo zahvaliti iznimnu logističku i vojnostratešku pripremu obrane Šibenika u rujnu 1991. godine.  Tek će  se detaljno precizirati kojim će sve događanjima, osim okruglih stolova, tribina i svečane akademije,  sadržajno biti obilježena važna obljetnica, no sigurno je da će uključiti aktere koji su iz različitih područja,  na svoj način pridonijeli ispisivanju najsjajnijih stranica ne samo šibenske, već i novije hrvatske povijesti – istaknuo je gradonačelnik Burić.

D.G.