1 min. čitanja

Pranićev plan rasterećenja splitske luke: “Približimo Hvar i južno makarsko primorje autocesti”

Pranićev plan rasterećenja splitske luke: “Približimo Hvar i južno makarsko primorje autocesti”
Foto: Facebook

DRVENIK/SPLIT – Kandidat za splitsko-dalmatinskog župana koalicije ZA, Ante Pranić, komentirao je bitna infrastrukturna pitanja srednje Dalmacije.

– Jedan od bitnih infrastrukturnih projekata za kojeg ću se zalagati kao župan je spojna cesta tj. tunel koji direktno spaja trajektnu luku Drvenik i autocestu A1 (čvor Ravča).

Trajektna luka Drvenik druga je po važnosti luka u našoj županiji koja ostvari godišnji promet oko 126 000 vozila i oko 400 000 putnika prema Hvaru, našem turističkom biseru te ga je potrebno približiti autocestovnim pravcima, što se može postići jedino direktnim povezivanjem luke Drvenik i autoceste A1 gradnjom tunela. Tada luka Drvenik dobiva na dodatnom značaju, s bitno se rasterećuje trajektna luka Split za sve turiste koji idu prema Hvaru ili Korčuli.

Veliki plus od ovog projekta imalo bi južno Makarsko primorje, ali i zapadna Hercegovina s obzirom na to da je čvor Ravča udaljen svega 30 km od međunarodnog graničnog prijelaza Bijača i križanja budućih koridora Vc i autoceste A1.

Trenutnoj županijskoj vlasti ovaj projekt nikada nije bio prioritetan. Dapače, lažno su otvarali radove pred lokalne izbore 2009. godine. Iako je imao pravomoćnu lokacijsku dozvolu i gotovu studiju utjecaja na okoliš nije uvršten u prioritetne projekte, a to ćemo promijeniti nakon izbornih promjena!

U mandatu sam dokazao kako znam i umijem riješiti desetljećima obećavane prometne projekte, a ovaj projekt napadamo prvog radnog dana! – poručio je Ante Pranić.

Sponzorirani sadržaj Izbori 2021.

PROČITAJTE JOŠ:

ANTE PRANIĆ Rješenje za prometne gužve u Splitu kojim bi se prema nekim otocima stizalo i do 4 puta brže!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.