Jedriličari Paiške regate uživaju i jedre u Starom Gradu

Foto: JK Labud

SPLIT/STARI GRAD – Šest sati jedrenja je jučer trebalo prvoj jedrilici regate da dohvati ciljnu liniju prve etape „Paiške regate krstaša 2021.” To je pošlo za rukom Jedrilici „Polet Furioso” kormilara Nikole Deškovića iz JK Labud.  

Posada broda TP52 je odlično odradila regatavanje po slabom jugu, u floti od ukupno 36 plovila koliko ih je sudjelovalo u utrci na ruti Split-Stari Grad (Hvar).

Dominik Perković, predsjednik Regatnog odbora nam je rekao kako je  slab vjetar učinio da prvi sati proteknu uglavnom u plutanju, no južin je ipak pojačavao pa su posade uspjele dojedriti do cilja udaljenog 22 nautičke milje.

Druga pozicija pripala je posadi  „Bare V” skipera Mirka Fatovića (JK Labud), dok su treći u cilj uplovili na brodu „Barba Branka” sa kormilarom Zlatanom Zoričićem, također članovi JK Labud.

Četvrto mjesto pripalo je Mariu Hrvoju i njegovoj posadi na jedrilici “Toto travel Tutta Trieste 2”, ispred petog Mate Arapova i posade broda “Pinocchio Midera studio vez”.

Foto: JK Labud

Subota je donijela regatu unutar starogradskog zaljeva

Posada splitskog „ Pinocchio Midera studio vez” sa kormilarom Leom Lemešićem , koji je ujedno i direktor regate u zaljevu završila je na 1. mjestu.  

„Makakada“( JK Zenta ) i kormilar Davor Bumbak su u cilj ušli 2., a treće mjesto pripalo jedrilici „Adriatica“ iz jedriličarskog kluba Split i kormilar Andrej  Soos Maceljski .

 Regata se u nedjelju  s 2. drugim  plovom vraća put Splita sa planiranim startom u 10 sati.

Damir Skelin, direktor regate

Vaš komentar