1 min. čitanja

U Omišalj stigao šesti tanker s ukapljenim plinom

U Omišalj stigao šesti tanker s ukapljenim plinom
Foto: LNG Croatia

OMIŠALJ –  Na Terminal za Ukapljeni plin Omišalj, u petak 14. svibnja je pristao i šesti po redu tanker za prijevoz ukapljenog prirodnog plina ‘Kinisis’.

Nakon provedenih sigurnosnih provjera i testiranja započeo je postupak prekrcaja UPP-a s tankera na FSRU brod ‘LNG Croatia’.

Očekuje se da će postupak trajati do popodnevnih sati 17. svibnja 2021. godine, nakon čega će tanker ‘Kinisis’ napustiti područje Terminala i Luke posebne namjene Omišalj-Njivice.

Prema navigacijskom portalu Vesselfinder, tanker je stigao iz američkog Freeporta. Prenosi do 100.000 kubnih metara ukapljenog plina. Ovo je treći teret američkog ukapljenog plina od pokretanja terminala u Hrvatskoj ove godine.

Kako piše Geopolitika News, od ukupno 6 isporuka ukapljenog plina ove godine koje su stigle na terminal u Omišlju, jedan je bio i ruski plin s proizvodnog LNG terminala Yamal, kojeg je u Omišalj isporučio tanker Methane Nile Eagle iz belgijskog Zeebruggea.

No, čiji je plin i odakle stiže, za ovaj hrvatski energetski projekt najmanje je važno. Bitno je jedino da on sve bolje posluje i da Hrvatsku sve više pozicionira kao važan čimbenik u sferi plinskog biznisa u ovom dijelu Europe, odnosno njenoj energetskoj karti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.