Obnovljena riva u Umagu dobila novu vizuru

Foto: Grad Umag

UMAG – Nakon što su prethodne godine započeli radovi na obnovi i potpunoj rekonstrukciji najljepšeg dijela Umaga, gradske rive, uređenje umaške šetnice ulazi u završnu fazu te su sad vidljivi obrisi i nova vizura same rive.

Opće je poznato kako Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ogledalo je to našeg grada, a ubrzo će zasjati u novom sjaju.

Foto: Grad Umag

Potpuno obnova odvijat će se u više faza, od gradskog lukobrana, obalama J.B. Tita i dr. Franje Tuđmana pa sve do ACI marine, a trenutno je u svojoj završnoj fazi potez od Gradske uprave do velikog parkinga. Riječ je o dijelu koji je najbliže centru grada i čijim će se dovršetkom obala povezati s Trgovačkom ulicom, odnosno novim Trgom 1. svibnja.

Radi se o projektnoj fazi koja svojom izvedbom i kvalitetom mijenja vizuru obale i spaja novi gradski trg s obalnom šetnicom, nudeći Umagu dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije.

Nakon građevinsko–obrtničkih radova, rekonstrukcije vodovoda, oborinske odvodnje i postavljanja potpuno nove javne rasvjete i prateće infrastrukture, krenulo se s popločavanjem partera, kao i oblaganjem zidića kamenom. Želeći pratiti održive ekološke standarde, na istom su potezu ugrađena četiri podzemna kontejnera.

Foto: Grad Umag

Nadalje, po dovršetku radova, pristupit će se hortikulturalnom uređenju šetnice sadnjom sadnica i prekrasnog cvijeća, kao što je to praksa u svim europskim gradovima koji, kao i naš Umag, imaju sreću živjeti uz more i s morem.

Cijeli park Humagum i „lungomare“ ostaju pješačka zona, a pristupiti će moći isključivo vozila komunalnih poduzeća i interventnih službi.

Vrijednost kompletne investicije procjenjuje se na gotovo 14 milijuna kuna, financiranih u potpunosti iz proračuna Grada Umaga. Uz navedene radove, Lučka uprava u ovom dijelu uređuje infrastrukturu za privezište brodica i jahti, nudeći uređeniji i ljepši obalni pojas.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

UMAŠKA PROMENADA Najdulja šetnica na Jadranu od iznimnog značaja za razvoj Umaga

Vaš komentar