2 min. čitanja

Obnovljena riva u Umagu dobila novu vizuru

Obnovljena riva u Umagu dobila novu vizuru
Foto: Grad Umag

UMAG – Nakon što su prethodne godine započeli radovi na obnovi i potpunoj rekonstrukciji najljepšeg dijela Umaga, gradske rive, uređenje umaške šetnice ulazi u završnu fazu te su sad vidljivi obrisi i nova vizura same rive.

Opće je poznato kako Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ogledalo je to našeg grada, a ubrzo će zasjati u novom sjaju.

Foto: Grad Umag

Potpuno obnova odvijat će se u više faza, od gradskog lukobrana, obalama J.B. Tita i dr. Franje Tuđmana pa sve do ACI marine, a trenutno je u svojoj završnoj fazi potez od Gradske uprave do velikog parkinga. Riječ je o dijelu koji je najbliže centru grada i čijim će se dovršetkom obala povezati s Trgovačkom ulicom, odnosno novim Trgom 1. svibnja.

Radi se o projektnoj fazi koja svojom izvedbom i kvalitetom mijenja vizuru obale i spaja novi gradski trg s obalnom šetnicom, nudeći Umagu dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije.

Nakon građevinsko–obrtničkih radova, rekonstrukcije vodovoda, oborinske odvodnje i postavljanja potpuno nove javne rasvjete i prateće infrastrukture, krenulo se s popločavanjem partera, kao i oblaganjem zidića kamenom. Želeći pratiti održive ekološke standarde, na istom su potezu ugrađena četiri podzemna kontejnera.

Foto: Grad Umag

Nadalje, po dovršetku radova, pristupit će se hortikulturalnom uređenju šetnice sadnjom sadnica i prekrasnog cvijeća, kao što je to praksa u svim europskim gradovima koji, kao i naš Umag, imaju sreću živjeti uz more i s morem.

Cijeli park Humagum i „lungomare“ ostaju pješačka zona, a pristupiti će moći isključivo vozila komunalnih poduzeća i interventnih službi.

Vrijednost kompletne investicije procjenjuje se na gotovo 14 milijuna kuna, financiranih u potpunosti iz proračuna Grada Umaga. Uz navedene radove, Lučka uprava u ovom dijelu uređuje infrastrukturu za privezište brodica i jahti, nudeći uređeniji i ljepši obalni pojas.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

UMAŠKA PROMENADA Najdulja šetnica na Jadranu od iznimnog značaja za razvoj Umaga
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.