3 min. čitanja

Uspješno završena 1.Paiška regata

Uspješno završena 1.Paiška regata
Foto: JK Labud

SPLIT – Završena je Paiška regata koja se jedrila u 2 plova na ruti Split – Stari Grad (Hvar) – Split sa startom 1. plova u petak u 10 sati, te 2. u nedjelju 16.5. sa startom u 10.30 sati. Pobjednik „Paiške regate“, a ujedno i najbolji brod po ORC premjeru je jedrilica MR.J i kormilar Damir Desabota iz J.K.Val.

Najbrži brod u obje etape bio je kormilar Nikola Dešković i  Polet Furioso koji jedri pod zastavom J.K. Labud. Tako je ova posada zaslužila prijelazni pokal koji se dodjeljuje najbržem brodu Paiške regate, te dvije umjetnička rada na temu jedrenjaka, autora Andra Tadića-Šila, koje su zaslužili kao najbrži brod u svakoj od etapa. Sličan umjetnički rad dodijeljen je i Leu Lemešiću pobjedniku subotnje regate u zaljevu , koji je bio na kormilu jedrilice Pinocchio.

Posada Polet furioso, najbrži brod Paiške regate i pobjednik po OPEN-u
Posada Pinocchia_pobjednik u skupini 5 – Foto: JK Labud

Drugi plovi bio je zanimljiv zbog čestih izmjena vjetrova i vremenskih uvjeta za jedrenje. Bilo je tu jedrenja po južnom vjetru, upadanja u periode bonace, jedrenja i po maestralu, a zanimljivo je kako je tijekom poslijepodneva  kada su posade već bile uvjerene u stabilnost juga koje zapuhalo kroz kanal, mnoge pred samim ciljem iznenadio novi „ nalet“ bonace, koja ih je podosta namučila  prilikom pokušaja ulaska u cilj.

Leo Lemešić Pobjednik regate u zaljevu
Damir Desabota kormilar pobjedničkog broda Paiške regate i pobjednik po ORCu prima pokale – Foto: JK Labud

No, ono što će svakako svi pamtiti po dobru, atmosfera je i gostoprimstvo domaćina u Starom Gradu. „Paiz“ je ovaj vikend živio onim pred pandemijskim mediteranskim životom

Foto: JK Labud

Posebno je zadovoljan direktor i idejni začetnik „Paiške regate“ Damir Skelin, koji nije krio veselje zbog odluke da se krene u organizaciju „Paiške“ za „dišpet“ pandemiji, a već u 1. izdanju ona se pokazala kao još jedan sadržaj koji osim jedriličarima, služi i turističko-nautičkoj promociji  Staroga Grada, ionako  iznimno privlačnog nautičarima, a ponekad teško dostupnog zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone.

Posebno lijepe riječi je imao za cijeli svoj tim iz organizacijskog i regatnog odbora, domaćine, pokrovitelje, te sudačku legendu Alena Kustića,  a i ljude iz Županijske lučke Uprave uz čiju potporu je sve proteklo u najboljem redu.

Foto: JK Labud

Kako jedrilice uplovljavaju u cilj tako, se popunjava i lista rezultata, a evo pobjednika i po skupinama koje imaju jedrilice u cilju: pobjednik u skupini 5 je PINOCCHIO MIDERA STUDIO VEZ I kormilar Mate Arapov, u skupini 4 pobjednik je ASCU – MATARAN i kormilar Lukša Pezelj,, te u skupini 3 pobjednik je MAGNUM X 3 I kormilar Milan Pivalica, koji je ujedno 2. plov završio kao 2. Iznenadivši puno veće i brže brodove regate.

Konačne rezultate lako ćete pronaći klikom OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.