1 min. čitanja

Poljska mornarica priprema tri pomorske vježbe blizu granica ruske regije Kalinjingrad

Poljska mornarica priprema tri pomorske vježbe blizu granica ruske regije Kalinjingrad
Foto: Poljska ratna mornarica

Poljska, uz potporu svojih saveznika u NATO-u, ove godine organizira tri pomorske vježbe u blizini ruskih granica, u regiji Kalinjingrad. To je u ponedjeljak, 17. svibnja, najavio zapovjednik ruske Baltičke flote admiral Aleksandar Nosatov.

U intervjuu za medij ruskog Ministarstva obrane Krasnaja Zvezda admiral je izjavio kako se Poljska priprema za izvođenje pomorskih vježbi u neposrednoj blizini ruske baltičke enklave Kalinjingrad, u koje bi bilo uključeno do 20 brodova i podmornica, kao i zrakoplovstvo, prenosi Geopolitika News.

– Tijekom svih ovih vježbi na Rusiju se često gleda kao na izvor eventualnih prijetnji – kazao je Nosatov i naglasio kako će 2021. biti “vrlo napeta za Baltičku flotu u smislu borbene obuke”.

Do kraja godine brodovi te ruske flote izvršit će sedam krstarenja, od kojih tri u daleke morske zone: luka Tartus (Sirija) i Limassol (Cipar) u Sredozemnom moru, Port Sudan (Sudan) u Crvenom moru i Muscat (Oman), na ulazu u Perzijski zaljev.

Baltička flota također će izvršiti 34 vježbe u različitim područjima, a najambicioznijom tj. „krunom borbene obuke“ naznačene su ljetne, zajedničke rusko-bjeloruske vježbe “Zapad – 2021”, kazao je ruski admiral.

Irina Meter

PROČITAJTE JOŠ:

KALINJINGRAD: Morska enklava Rusije, gotičke arhitekture i najviših dina u Europi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.