Luke Zenta i Spinut još godinu dana pod upravljanjem Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije

Foto: Boris Kačan

SPLIT – Vlada je na sjednici u četvrtak donijela izmjenu Odluke o davanju Lučkoj upravi Splitsko – dalmatinske županije na privremeno upravljanje i korištenje lučkih područja postojeće sportske luke Zenta i postojeće sportske luke Spinut.

Naime, budući da su koncesije za luke posebne namjene Zenta i Spinut u međuvremenu istekle, a nisu stečeni uvjeti za raspis javnog prikupljanja ponuda i dodjelu koncesije, Lučka uprava Splitsko – dalmatinske županije pravovremeno je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture  dostavila zamolbu za produljenjem roka za privremeno upravljanje i korištenje lučkih područja navedenih sportskih luka.

Osim toga, dostavljeno je i izvješće o radu iz kojeg je razvidno kako je uveden red u poslovanje predmetnih luka, kao i to da su zaključeni potrebni ugovori s korisnicima, pregledana infrastruktura te pripremljen projekt kojim će se zamijeniti svi gatovi u luci Zenta čime će se osigurati preduvjeti za dodjelu koncesija i uspješniji razvoj sporta na području Grada Splita.

Slijedom navedenog produljuje se rok kojim su luke Zenta i Spinut privremeno dane na upravljanje LU Splitsko – dalmatinske županije za još jednu godinu, na ukupno dvije godine.

D.G.