VIDEO Vozio Rimčevu Neveru po magistrali 232 km/h i zaradio optužni prijedlog!

Foto: Rimac automobili

DUBROVNIK – Na Redditu se pojavila snimka koja je nastala jučer te prikazuje Rimčevu Neveru kako na magistrali kod Dubrovnika juri 230 km/h. Snimka je u međuvremenu obrisana s Reddita, a o slučaju se oglasila Dubrovačka policija.

Na snimci se vidi kako Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 232 km/h, a u suprotnom smjeru prolazi niz automobila, što znači da taj dio magistrale nije bio zatvoren za promet. Muškarac koji vozi Neveru odjeven je u jaknu i kapu s oznakama Rimac Automobila.

Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave, priopćila je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska.

Podsjetimo, jučer je Dubrovački dnevnik objavio da je Rimčeva Nevera bila izložena u Vrtovima sunca u Dubrovniku, dodajući da danas kreće prezentacija automobila za potencijalne kupce.

Testiranje i probne vožnje će se odvijati i na magistrali, objavio je Dubrovački dnevnik.

Rimac Automobili: Svima je rečeno da se na javnoj cesti moraju poštivati pravila

“Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama”, poručili su iz Rimac Automobila za Večernji list.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŽELJKO MARUŠIĆ O OBIJESNOJ JURNJAVI ‘NEVEROM’ KOD DUBROVNIKA: Ovo je prometni terorizam!

RIMČEVA NEVERA NA TURNEJI Superautomobil će se testirati na magistrali kod Dubrovnika

RIMAC LANSIRAO “NEVERU” Hrvatski serijski hiper automobil s najvećim ubrzanjem na svijetu