2 min. čitanja

BOLJI DANI ZA HRVATSKI TURIZAM Raste broj posjeta, ali i zarada

BOLJI DANI ZA HRVATSKI TURIZAM Raste broj posjeta, ali i zarada
Foto: Pixabay

Nakon što je Hrvatska stavljena na zelenu listu zemalja sigurnih za putovanja, narastao je broj stranih turista, ali i zarada. Ograničenja za putovanja u Hrvatsku ukinula je Austrija, a potom i Njemačka – dvije zemlje čiji državljani čine najbrojniju turističku populaciju u Hrvatskoj.

Za to je dobrim dijelom zaslužna i kampanja Stay safe in Croatia, koju je ministarstvo turizma i sporta napravilo u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, kazala je za RTL ministrica Nikolina Brnjac, istaknuvši da je dosad cijepljeno više od 60 posto svih djelatnika u turizmu.  Spomenula je da je Hrvatska izabrana u Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije, koje priprema rad Svjetske turističke organizacije, utječe na politike i razvoj događaja.

Foto: Hina / Youtube / Screenshot

Brnjac je nedavno boravila u Austriji, gdje je razgovarala s austrijskom kolegicom o tome kako olakšati turistička kretanja, napomenuvši kako je Austrija stavila Hrvatsku na zelenu listu 10 dana prije očekivanog datuma.

– Imamo neke informacije, prema Hrvatskoj udruzi turizma, nekakvi proračuni i izračuni su da smo sa tih 10 dana uprihodovali nekih 50 milijuna eura od turističkog sektora – istaknula je Brnjac, dodavši da ove godine očekuju i veći priljev njemačkih turista, budući da je Hrvatska zasad “najotvorenija” zemlja za turiste.

Foto: Google map/Maxime Tirant

– Svakako očekujemo još veći broj njemačkih turista. Hrvatska je i auto destinacija i svakako je to još jedan dodatni faktor sigurnosti gdje turist koji dođe može jednostavno sjesti u svoj automobil i vratiti se u svoju zemlju. Kad pogledate u Grčkoj je još uvijek policijski sat, nose se maske na otvorenom i svakako da to utječe na odabir same destinacije – rekla je ministrica turizma Brnjac.

Što se tiče ovogodišnjih prognoze, Brnjac se nada da će broj turističkih dolazaka biti veći nego lani.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.