1 min. čitanja

BURAN PETAK ZA SPLITSKI HGSS Podigli čak i helikopter

BURAN PETAK ZA SPLITSKI HGSS Podigli čak i helikopter
Foto: HGSS

SPLIT – Čak dvije opsežne akcije spašavanja obavili su jučer splitski HGSS-ovci, od čega su za jednu od njih potegnuli čak helikopterom do Mosora.

Prva potraga počela je u četvrtak u kasnim večernjim satima, nakon što je stigla dojava o nestanku ženske osobe na području Žrnovnice, koja se u noći sa srijede na četvrtak uputila u nepoznatom smjeru.

U potrazi je sudjelovalo 37 članova HGSS-a stanice Split, 2 potražna tima i 1 bespilotna letjelica s termovizijom te 10ak vatrogasaca iz lokalnog DVD-a. Tragalo se do 3 ujutro, no bez rezultata. Potraga je nastavljena jučer oko 8 sati. Žena je pronađena dva sata poslije živa, ali vidno iscrpljena zbog čega je hitnom medicinskom pomoći prevezena u bolnicu.

No tu nije kraj akcijama HGSS-ovaca, koji su jučer u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu da je planinaru pozlilo kod Lugarnice na Mosoru.

Foto: HGSS

Ekipa od 4 letača spašavatelja uputila se potom helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Mosor. Planinar je uz pomoć vitla podignut u helikopter i prebačen na helidrom Firule gdje je predan ekipi Hitne medicinske pomoći.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.