1 min. čitanja

NAJGORA EKOLOŠKA KATASTROFA U POVIJESTI ŠRI LANKE Nakon što je dva tjedna gorio, potonuo kontejnerski brod pun kemikalija

NAJGORA EKOLOŠKA KATASTROFA U POVIJESTI ŠRI LANKE Nakon što je dva tjedna gorio, potonuo kontejnerski brod pun kemikalija
Foto: Twitter

Nakon što je gotovo dva tjedna gorio ispred obala Šri Lanke, brod za prijevoz kontejnera X-PRESS PEARL jučer je potonuo, a skupa s njim i toksični teret.

Brod je prema pisanju stranih medija prevozio više od 1400 kontejnera s plastikom, kozmetikom i kemikalijama, među kojima je i 25 tona dušične kiseline. Iako je požar ugašen, razmjeri ekološke katastrofe tek se trebaju utvrditi.

Foto: Twitter

Službe danima čiste obalu na koju je more nanijelo tone plastičnog otpada s gorućeg broda. Požar je izbio 20. svibnja, a nakon što stavljen pod kontrolu brod je prije 4 dana počeo tonuti zbog čega je otegljen u dublje more.

– Krma broda je potonula na dubinu od 21 m, a polako tone i prednji dio plovila. Stražari su i dalje u pripravnosti kako bi riješili moguću štetu, a mornarica Šri Lanke i Indijska obalna straža prate okolnosti oko mogućeg izlijevanja nafte – piše Offshore Energy.

Riječ je o najgoroj ekološkoj katastrofi u povijesti Šri Lanke.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

NAKON POŽARA TONE KONTEJNERAŠ Na pomolu ekološka katastrofa golemih razmjera
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.