KVAR JE OTKLONJEN: Kineski brod sa čeličnim segmentima Pelješkog mosta na putu do luke Ploče

Foto: ShipSpotting

PLOČE – Kineski teretni brod “Development Way”, koji je zbog kvara pogonskog stroja od subote plutao u Otrantskim vratima natovaren sa posljednja 24 čelična segmentra mosne konstrukcije za Pelješki most, danas je uspio popraviti kvar i nastaviti putovanje do krajnjeg odredišta.

Tu je informaciju Morskome potvrdio  kontrolor pomorskog prometa Lučke kapetanije Ploče Tomislav Šimović, koji je kazao da bi, prema najavama, brod trebao stići na vez ispred luke Ploče u utorak u 13 sati.

Nakon rješavanja carinske i ostale plovidbene dokumentacije i dobivanja odobrenja za ulazak u hrvatske teritorijalne vode „Development Way“, koji plovi pod panamskom zastavom, nastavit će put do gradilišta Pelješkog mosta kako bi isporučio posljednje dijelove mosne čelične konstrukcije.

Potvrdu o nastavku putovanja pronašli smo i na stranici Vesselfinder, na kojoj uz zadnju lokaciju broda u Otrantu stoji i oznaka da „Development Way“ plovi brzinom od oko 11 čvorova. Brod je izgrađen 1983. godine i namijenjen prijevozu teških tereta.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

DVA DANA PLUTA U OTRANTU! Kineski brod s posljednjim dijelovima za Pelješki most u kvaru?